Bellamy dankzij hulp Verheijen vrij van knieklachten

Spits Craig Bellamy (31) kan de komende vier jaar profvoetbal blijven spelen, ondanks zijn historie vol blessureleed. Dit laat de Nederlandse fitnesscoach Raymond Verheijen weten.

Bellamy dankzij hulp Verheijen vrij van knieklachten

'Graig kan de komende drie à vier jaar topsport blijven beoefenen. De medische staf van Cardiff City doet het uitstekend. Hij kan nu iedere week spelen en trainen. Als Graig één duel per week afwerkt en hij zijn individuele trainingsprogramma doet kan hij de komende periode blijven spelen. Explosieve spelers hebben gewoon meer rust nodig', aldus Verheijen.

'Ik zat tegen een operatie aan. Na de samenwerking met Verheijen voel ik mij als herboren. Ik stond vorig jaar in de topdrie van spelers die het hardst werken in de Premier League. Dit is de reden waarom ik Raymond heb gevraagd met mij te gaan samenwerken bij Cardiff. Ik leg twee keer per week een individueel trainingsprogramma af met Verheijen', liet Bellamy weten bij aankomst in het Cardiff City Stadium.

De 39-jarige Verheijen gelooft dat explosieve spelers als Bellamy een individueel, speciaal voor hen ontworpen trainingsprogramma moeten afwerken om ze fit te houden en overbelasting te voorkomen. Bellamy heeft een historie vol knieklachten en heeft meerdere knie-operaties ondergaan bij de Amerikaans kniespecialist Dr Richard Steadman De ingrepen hebben zijn carrière gered.

Bellamy was in oktober al vol lof over de benadering van Verheijen. De spits zei tegen het Feyenoord Magazine: 'Dankzij Raymond train ik nog maar op 50 procent van wat ik normaal zou doen, maar wel op volle kracht.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's