Belgische topper: mitrailleur en rollende Vleminckx

Zondag speelden Club Brugge en Anderlecht met 1-1 gelijk in een tumultueuze topper in de Eerste Klasse. Drie strafschoppen, irritatie, harde duels en een vreemde viering van de gelijkmaker voor paars/wit door Milan Jovanovic (foto). Enkele hoofdrolspelers reageren een dag later.

'Vleminckx is een tribune-speler', meent Roland Juhász die namens Anderlecht enkele forse duels uitvocht met de voormalige spits van NEC aan Het Nieuwsblad. 'Zelfs als hij niet geraakt wordt, gaat hij liggen en begint hij over de grond te rollen.'

'Hij speelt voor de scheidsrechter en de fans. Waarom is het nodig om de supporters op die manier nerveus te maken? Bij een topper is het publiek al opgejut genoeg', vervolgt de Anderlecht-verdediger. 'Hij is een goeie speler, maar soms moet hij zich gewoon op de match concentreren.'

In de blessuretijd maakte Jovanovic de gelijkmaker. De Servische aanvaller deed vervolgens alsof hij een mitrailleur had en begon te schieten op de supporters van Club Brugge. 'dit was mijn revanche op de Brugse supporters', legt Jovanovic zijn juich-ritueel uit.

'Negentig minuten lang rolde er Kosovo, Kosovo van de tribune. Voor mij, toch een eerlijke mens, is dat een hele negatieve boodschap. Ik ben immers niet alleen een sportman maar ook een mens. Meer wil ik over dit politieke debat niet zeggen, maar als de supporters van Brugge mij negentig minuten kunnen beledigen, dan moet zij ook mijn reactie kunnen incasseren. Dat ik er een gele kaart voor kreeg, neem ik erbij.' Foto: VI Images