Belgische penaltysoap blijft voortduren: 'Dit kunnen we onmogelijk accepteren'

Reacties

Het professioneel scheidsrechtersdepartement besliste maandag dat de competitiewedstrijd tegen Anderlecht en RC Genk niet overgespeeld zou gaan worden en daarmee leek de zaak eindelijk afgedaan te zijn. Bij Genk zijn ze echter nog niet klaar met procederen.

Belgische penaltysoap blijft voortduren: 'Dit kunnen we onmogelijk accepteren'
© Pro Shots
Anderlecht
Anderlecht
2 - 1
Genk
Genk

Genk dacht eind december op voorsprong te komen tegen Anderlecht, toen Yira Sor na een gemiste strafschop van Bryan Heynen scoorde uit een rebound. De VAR oordeelde echter dat Sor te vroeg kwam inlopen. Dat gold ook voor tegenstander Yari Verschaeren, maar dat was dan weer over het hoofd gezien.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Anderlecht kreeg een vrije trap, waar Genk de penalty eigenlijk had moeten overnemen. De Limburgers gingen uiteindelijk met 2-1 onderuit en dienden na afloop een klacht in over de arbitrage, met de eis dat de wedstrijd zou worden overgespeeld. Maandag besliste de scheidsrechterscommissie dat dit niet zou gaan gebeuren.

Of daarmee de kous af is? Welnee. 'We weigeren ons als ambitieuze topclub neer te leggen bij deze beslissing en zien voldoende juridische grond om in het belang van de geloofwaardigheid van het Belgische voetbal de procedure verder te zetten', laat Genk weten in een verklaring op de clubwebsite. 'We rekenen op een spoedige behandeling van deze procedure.'

'Dat in een sportieve ambitieuze topsportomgeving menselijke fouten gemaakt worden, accepteren we en is zelfs inherent aan topsport', valt verder te lezen in het statement. 'Dat de spelregels niet gekend, noch toegepast worden, kunnen we onmogelijk accepteren.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.