Belgisch duel later door Trump, betalen met Nedved

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Belgisch duel later door Trump, betalen met Nedved

• Op IJsland zijn ze wel wat gewend, zou je zeggen. Toch werd donderdagavond het duel in het IJslandse bekertoernooi tussen Fram en Breidablik even stilgelegd wegens winterse omstandigheden.

'Cristiano Ronaldo is voor mij zonder twijfel de beste. Hij heeft zijn stijl in de loop der jaren een beetje aangepast, maar hij is nog steeds de nummer één.'
Roberto Carlos bezocht donderdag het UEFA-congres in Estoril en kreeg onder meer de vraag van de aanwezige media wie hij de momenteel de beste speler ter wereld vindt.

• De finale van de zogeheten Play-off 2 van België wordt mogelijk verplaatst van donderdag 25 mei naar zaterdag 27 of zondag 28 mei. De reden? Donald Trump. De 45ste president van de Verenigde Staten brengt op de 25ste een bezoek aan onze zuiderburen, waardoor alle verloven van agenten zijn ingetrokken. De kans is klein dat er nog personeel overblijft voor de finale van Play-off 2.

• Als u binnenkort op vakantie gaat naar Tsjechië kunt u kronen met daarop het gelaat van Pavel Nedved, Antonin Panenka of een ander Tsjechisch voetbalicoon als wisselgeld krijgen. De speciale munten zijn in het leven geroepen om geld in te zamelen voor een foundation die zich inzet voor Tsjechische spelers die na hun loopbaan min of meer aan lagerwal zijn geraakt.

Uli Hoeness is nooit een type geweest dat met meel in de mond praat. Toen het Duitse Sport1 hem vroeg of hij al met de landstitel van Bayern München gefeliciteerd mocht worden, antwoordde de invloedrijke bestuurder dus bevestigend. 'Dank voor uw felicitatie. Nu zeggen mensen misschien dat ik arrogant ben, maar dat ben ik juist helemaal niet. We staan dertien punten voor op de concurrentie en gezien ons superieure doelsaldo zelfs veertien punten. Dan zouden wij dus vijf keer moeten verliezen om het uit handen te geven. Dat zie ik op deze wereld niet gebeuren.'

• 'Francesco Totti stapt over naar Lazio'. Bij het zien van dat bericht kun je ervan uitgaan dat je te maken hebt met nepnieuws, een veelbesproken onderwerp dat ook de voetballerij niet ontgaat. Totti zelf is het zat dat mensen voor de gek worden gehouden en staat op tegen fake news. De eeuwige aanvoerder van AS Roma roept via een bericht op zijn Facebook-account op om een petitie te tekenen en zo te strijden tegen nepnieuws.  

Tiémoué Bakayoko mocht zich als vervanger van Paul Pogba melden bij de Franse selectie en vermaakt zich tot nu toe uitstekend. In een tafeltennisgevecht met Thomas Lemar, zijn ploeggenoot bij Monaco, is hij maar wat blij dat zijn smash goed in beeld was bij de camera.

'Ik heb de afgelopen maand geen zonnestraal gezien. Het regent hier elke dag. Mijn Engels is ook nog niet zo goed en dat links rijden is helemaal een ramp. Op de eerste dag nam ik twee keer de verkeerde afslag.'
De tijdelijke overgang van Andrea Ranocchia van Internazionale naar Hull City gaat gepaard met de nodige aanpassingsproblemen. (Gianluca Di Marzio)

Enzo Zidane laat ondertussen op de trainingsvelden van Real Madrid zien dat Zinedine niet de enige in de familie is die weet wat hij met een bal moet doen. Zo vader, zo zoon.

'Jullie laten mij soms echt lachen, man. Kijk, mij raakt het niet, maar het is niet fair. Maandag was ik opeens weer arrogant, terwijl Quincy Promes, één van mijn beste vrienden, achter mij aanliep en ook niets zei. Zoals wel meer spelers. We lachen er maar om. Ik heb het weer gedaan. Het is toch niet verplicht? Ik hoorde zelfs dat de KNVB moest ingrijpen. Dan denk ik bij mezelf: Kom op jongens'
Memphis Depay meldde zich maandagavond in Noordwijk bij het Nederlands elfal. Waar menig speler de verzamelde pers uitgebreid te woord stond, deed Memphis zijn capuchon op en negeerde hij de verslaggevers. Het kwam hem – niet voor de eerste keer – op de nodige kritiek te staan, maar in gesprek met De Telegraaf geeft de Olympique Lyon-aanvaller aan dat niet al te serieus te nemen.

'Ook zoiets. Dan hoor ik Willem van Hanegem zeggen dat ik die leeuw erop heb gezet toen ik naar Lyon ging en dat ik eens normaal moest doen. Terwijl ik die tatoeage al lang had!'
• Ook van de kritiek van Willem van Hanegem is Memphis niet gediend. 'Ik heb een leeuwenhart. Ik ben een strijder. Ik geef nooit op. Dit is een symbool van Memphis. Bam, een leeuw', verklaart de voormalig PSV'er zijn leeuwentatoeage.

• De vriendschappelijke interland tussen Duitsland en Engeland leek lang op een 0-0 gelijkspel af te stevenen, oftewel de brilstand. Lukas Podolski weigerde echter mee te werken aan een remise en bekroonde zijn afscheidsduel met de winnende treffer. Tegen Spanje was er wél sprake van een brilstand.

Michael Keane maakte woensdag zijn debuut voor Engeland in het oefenduel met Duitsland. Achteraf kreeg de Burnley-verdediger uit handen van Glenn Hoddle zijn eerste tricot overhandigd.

'In mijn tijd was een speler als Nouri allang basisspeler geweest'
• Rafael van der Vaar
t spreekt in De Telegraaf zijn verbazing uit over de reserverol van Abdelhak Nouri bij Ajax. De 109-voudig international is wel blij dat Hakim Ziyech voor zijn oude club uitkomt. 'Ik ben ervan overtuigd dat hij de reden is dat Ajax nog in de race is voor het kampioenschap. De mensen komen naar het stadion voor zo'n speler.'

'Ze worden allemaal naar het krachthonk gestuurd. Hier ook. Er wordt harder geklapt voor een sliding dan voor een steekbal. Iedereen moet ineens een type Pogba zijn.'
• In hetzelfde interview gaat Van der Vaart in op de steeds grote rol van het fysiek in het voetbal. De ex-Ajacied zou liever meer spelers als David Silva en Mesut Özil zien, in plaats van Paul Pogba.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.