België wil na twaalf jaar 'droom van een land realiseren'

Reacties

Na een afwezigheid van twaalf jaar keert België dinsdagavond terug op het hoogste mondiale podium. Met een wedstrijd tegen Algerije beginnen de Belgen aan hun missie: het volk trots maken.

België wil na twaalf jaar 'droom van een land realiseren'

Het is op de dag af twaalf jaar geleden dat België in 2002 werd uitgeschakeld door Brazilië. Het duel met Algerije moet de eerste stap van de Rode Duivels richting eerherstel zijn. Bondscoach Marc Wilmots toonde zich op de afsluitende persconferentie, net als aanvoerder Vincent Kompany, vol vertrouwen.

'We hebben een goede voorbereiding gehad van ruim vier weken, zijn op alle vlakken vooruit gegaan', legt Wilmots uit. Veel wijzigingen ten opzichte van de afgelopen tijd zal hij niet gaan doorvoeren. 'Ik zie niet in waarom ik dingen die in de kwalificatie goed zijn gegaan, zou moeten veranderen. Sterker nog, dat zou ridicuul zijn.'

Ook Wilmots besefte maar al te goed dat zijn ploeg op een bijzondere datum aantreedt tegen Algerije. 'We zijn blij dat we weer terug zijn op het WK, om hier te kunnen tonen dat we de droom van een compleet land kunnen realiseren. Op het moment dat ik zie dat we daar alles aan hebben gedaan, zal ik nergens spijt van hebben', besloot Wilmots.

Ferrari's
Bondscoach Vahid Halilhodzic van Algerije ziet aan de andere kant overigens net zo goed kansen voor zijn eigen ploeg. Met name in de defensie schat hij de ploeg van Wilmots niet al te hoog in. 'De Belgische verdedigers zijn echt niet allemaal Ferrari's', trekt hij de vergelijking tussen voetballers en auto's. 'Daar lopen ook een paar Skoda's rond.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.