België volgt Nederlands voorbeeld met 'kortste wedstrijd ooit'

In Nederland hebben we het dit seizoen al vaker gezien: twee clubs die elkaar voor vijf minuten voetbal nog een keer moeten opzoeken. Woensdagmiddag was dat ook het geval in België, waar RWDM en AS Eupen het restant van het zondag gestaakte competitieduel speelden.

RWDM
RWDM
0 - 1
AS Eupen
AS Eupen

De wedstrijd was afgelopen zondag eerst stilgelegd en vervolgens definitief gestaakt, omdat boze supporters van RWDM vijf minuten voor tijd vuurwerk op het veld hadden gegooid. De aanhang kondigde dat een dag eerder al min of meer aan, toen ze naar het trainingscomplex van de club uit Brussel trokken en de spelersgroep met ferme woorden toespraken. 'Maak jullie truitje nat, of we leggen de boel stil', zou er geroepen zijn.

Omdat de supporters die belofte nakwamen, moest Eupen deze woensdag opnieuw de reis van 130 kilometer naar Brussel afleggen voor wat door Sporza 'de kortste wedstrijd ooit' wordt genoemd. In het restant van dat duel kreeg RDWM nog wel wat kansen op de gelijkmaker, maar Eupen hield de 1-0 voorsprong - verkregen door een goal van Renaud Emond - vast en klimt op de ranglijst dichter naar het gepromoveerde RWDM toe.

In december moest NEC vier uur rijden voor vijf minuten voetbal tegen AZ, nadat die wedstrijd eerder was gestaakt wegens de situatie van Bas Dost.