België met Vermaelen en zonder Benteke tegen Bosnië

Reacties

Voor België zijn de belangen donderdagavond groot. Bij winst op Bosnië-Herzegovina zet de ploeg van Marc Wilmots een grote stap richting het EK, bij verlies wordt het zeer spannend in Groep B.

België met Vermaelen en zonder Benteke tegen Bosnië

België leek zich makkelijk te gaan plaatsen voor de eindronde in Frankrijk, maar door geblunder in Wales werd in juni de koppositie verspeeld. Radja Nainggolan (links op de foto naast Wilmots) werd de schlemiel, waarna Gareth Bale zijn land de winst bezorgde (1-0). 'We mogen niet meer jokers verbranden', zei bondscoach Wilmots op Sporza.

'We zijn het niet gewend om te verliezen en dat geeft een gevoel van reactie. De groep is klaar, iedereen was attent bij de analyse van de fouten tegen Wales', zegt hij in aanloop naar het duel met Bosnië. 'Ik wil een blok zien en iedereen moet werken. Samen zijn we sterk en als we als een collectief spelen, hebben we een grote kans om te winnen.'

België zat twee keer eerder met Bosnië in een poule en twee keer liep dat niet goed af voor de Rode Duivels. Slechts een van de vijf vorige ontmoetingen werd gewonnen, tegenover drie Bosnische zeges. 'Bosnië heeft een andere coach en heeft de punten echt nodig. Ze hebben vier gevaarlijke spelers', blikt hij vooruit op de clash van donderdagavond.

Vincent Kompany en Kevin De Bruyne, sinds deze week ook ploegmaten bij Manchester City.
Vincent Kompany en Kevin De Bruyne, sinds deze week ook ploegmaten bij Manchester City.

Onder leiding van Mehmet Bazdarevic won Bosnië de laatste twee kwalificatiewedstrijden, waardoor het land weer terug is in de race om een EK-ticket. België kreeg echter een tegenslag te verwerken door het wegvallen van Moussa Dembélé en Christian Benteke. Thomas Vermaelen staat op zijn beurt voor een rentree in de nationale ploeg.

'Ik heb enkel Vermaelen al verteld dat hij speelt. Goed dat hij terug is', zegt Wilmots over de verdediger van Barcelona, die een jaar geblesseerd was. Maar de defensie is niet zijn voornaamste zorg. 'Tegenover de match in Wales moeten we onze kansen afmaken, dat is nog een klein probleem.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.