België is het zat: 'En nu een echte bondscoach graag'

Reacties

De klap van de uitschakeling op het EK dreunt een dag na de nederlaag tegen Wales nog na in België. In Wales is de stemming euforisch na het bereiken van de halve finale. Doelpuntenmaker Hal Robson-Kanu siert de cover van de Britse kranten.

België is het zat: 'En nu een echte bondscoach graag'

De beschuldigende vingers wijzen vrijwel allemaal in de richting van bondscoach Marc Wilmots, die na afloop publiekelijk al kritiek kreeg van doelman Thibaut Courtois. Het Laatste Nieuws vraagt om een trainerswissel. 'Wilmots stond erbij, keer ernaar, molenwiekte wat en had geen flauw benul hoe hij de nederlaag kon afwenden. Een half mislukt WK, een compleet mislukt EK: het is einde verhaal voor Wilmots.'

Teleurstelling in één beeld gevangen.

De Standaard is hard voor de Belgische selectie. Onder de kop 'De ramp van Rijsel' staat: 'Wales vernedert gouden generatie' Verliezers zijn eenzaam, weet Le Soir. 'Alleen tegen allen'

La Dernière Heure zaagt ook aan de stoelpoten van Wilmots. 'De weg naar de finale lag open, maar De Rode Duivels waren niet op de afspraak. Met deze ploeg kun je geen vrede nemen met een kwartfinale. De conclusie is duidelijk: het EK van de Belgen is een mislukking. Het beste wat Marc Wilmots nu kan doen, is opstappen.'

Verdediger Jan Vertonghen stond vrijdagavond niet binnen de lijnen vanwege een zware enkelblessure. Ook bij hem is de uitschakeling hard aangekomen. Een bezoekje aan Rock Werchter zou een welkome afleiding zijn voor de ex-Ajacied.

Collega-verdediger Thomas Meunier moet de nederlaag ook nog verwerken. De rechtsback is de Belgische supporters dankbaar.

Aanvoerder Vincent Kompany kwam dit EK niet in actie vanwege blessureleed. Hij blijft positief ondanks alle kritiek op de nationale ploeg.

De 27-jarige Robson-Kanu scoorde het voorbije seizoen slechts drie keer in 28 wedstrijden in het Championship voor Reading. De Welshman zit momenteel zelfs zonder contract, maar stal in Lille wel de show met de fraaie 2-1. Solliciteren doe je zo.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.