Belgen zonder Defour maar mogelijk met Simons in Peking

België gaat naar de Olympische Spelen zonder Steven Defour, die onlangs nog werd gekroond tot Belgisch speler van het Jaar. Mogelijk gaan er acht Nederlandse Belgen naar Peking.

Belgen zonder Defour maar mogelijk met Simons in Peking

Bondscoach Jean-François de Sart moet Defour missen omdat de KBVB met de Belgische clubs heeft afgesproken maximaal twee spelers per club mee te nemen. Aangezien hij al twee anderen heeft geselecteerd, zal Defour met Standard Luik kunnen uitkomen in de voorronde van de Champions League.

De Sart selecteerde vooralsnog 26 spelers voor een stage op Malta, waarvan er zes uitkomen in de Eredivisie: Sepp De Roover (FC Groningen), Roland Lamah (Roda JC), Jan Vertonghen (Ajax), Moussa Dembélé, Maarten Martens en Sebastien Pocognoli (allen AZ).

De Sart liet woensdag weten dat hij overweegt Timmy Simons (foto) mee te nemen naar Peking. De aanvoerder van PSV zou dan als een van de drie dispensatiespelers moeten aantreden. Vooralsnog gelden De Roover, Martens en Sanharib Malki (Germinal Beerschot) als die drie ouderen.

Tenslotte liet De Sart doorschemeren dat er voor de vier lang geblesseerden Thomas Vermaelen (Ajax), Jonathan Blondel, Tom De Sutter en Nicolas Lombaerts nog hoop is, ook al maken zij geen deel uit van de huidige selectie. Als zij fit zijn, kunnen zij mogelijk mee.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen