Belgen wilden vrouwen thuislaten op WK, Man Utd profiteert

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Belgen wilden vrouwen thuislaten op WK, Man Utd profiteert

'Ik denk dat hij zijn vrouw en kinderen miste, maar misschien is het tijd dat Eden een beetje harder wordt. Bovendien: hij was een van de weinigen die daar last mee had. Met drie of vier waren ze, denk ik, op een groep van 23. De meerderheid van de spelers stond er zelfs achter dat de vrouwen niet kwamen'
• De Belgische bondscoach Marc Wilmots spreekt in Humo over het afgelopen WK en roert daarbij ook het tegenvallende optreden van Eden Hazard aan.

• Een seizoen zonder Europese verplichtingen heeft ook zijn voordelen. Zo weten ze ook bij Manchester United. Met een gerust hart kan je de nieuwe selectie inclusief de technische staf neerzetten voor een nieuwe teamfoto. En dus in plaats van de Champions League-hymne klonk er het klikken van de camera's op Old Trafford. Gezien alle mutaties in de laatste weken van de transferperiode is dan natuurlijk ook wel nodig.

• Voor Tim Wiese lonkt een wel heel bijzondere carrièreswitch. De voormalige doelman van het Duitse nationale elftal, die tot begin dit jaar onder contract stond bij 1899 Hoffenheim, kan namelijk als professioneel worstelaar aan de slag gaan. Wiese, die sinds zijn vertrek uit de voetballerij zich toelegde op bodybuilding, claimt een aanbieding op zak te hebben van de Amerikaanse worstelfederatie WWE. 'Ik neem het in overweging. Ik ben niet bang. Volgende week ga ik rond de tafel met mijn zaakwaarnemer', aldus Wiese.

Gregory van der Wiel was dinsdag even de weg kwijt toen hij met Paris Saint-Germain arriveerde in De Arena. De rechtsback, die jarenlang voor Ajax speelde, liep prompt de kleedkamer van de thuisspelende ploeg binnen. 'Per ongeluk', vertelt hij. 'Ik vond het heel apart om met de bus van PSG door Amsterdam te rijden.'

'Toen ik een slok nam, merkte ik dat de drank warm was, maar ik dacht dat het door de zon kwam. Bij de tweede slok realiseerde ik me dat er iets mis was.'
• Het waren de azijnzure – of in dit geval urinezure – woorden die Reto Felder sprak, nadat hij een slok uit zijn bidon had genomen. De bidon van de doelman van het Zwitserse FC Muri werd tijdens het competitieduel met FC Baden door een supporter van de tegenstander namelijk gevuld met urine, toen hij zijn ogen op het veld gericht had. 'Dit heb ik nog nooit meegemaakt', liet een furieuze Felder optekenen. 'Wat een primitieve puinzooi!'. De dader kan een aanklacht verwachten, liet de clubleiding van FC Muri al weten. De reactie van de dader: 'Ze maken mij de pis niet lauw.'

• Ga je met je goeie bedoelingen naar de wedstrijd Jong FC TwenteJong PSV, eindigt het duel nog in een bloedeloos en doelpuntloos gelijkspel ook. Mocht er een schadeclaim ingediend worden, dan kunnen de Tukkers die vast wel vergoeden. Er waren namelijk maar 72 (!) mensen aanwezig bij deze 'topper' in de Jupiler League. Een record?

• Misschien mogen Twente en PSV dan spreken van een negatief record, bij Kickers Offenbach schreven ze een positief record op hun naam. Het duel van de Kickers -15 met Wehen Wiesbaden -15 werd door 7.876 mensen bezocht. Een wereldrecord voor jeugdteams.

• De competitiestart van Real Madrid verloopt niet bijzonder soepel. Uit de eerste drie wedstrijden werden slechts drie punten behaald. Dan moeten de spelers het bij de achterban ontgelden. Zo ook Gareth Bale, de duurst betaalde voetballer ter wereld. Gelukkig heeft deze fan niet dezelfde traptechniek als de man uit Wales, anders was zijn auto nu een deukje rijker geweest.

• En de prijs voor de meest belachelijke schwalbe gaat naar: *tromgeroffel* Alan Nyom van Granada! Hij wist deze prachtige duik uit te voeren in de wedstrijd tegen Villarreal.

• De Koude Oorlog is nieuw leven ingeblazen door het Spaanse Sport. In de aanloop naar het Europa League-duel van Sevilla roept het dagblad Feyenoord uit tot een van de grootste teleurstellingen van dit nog prille seizoen. Ronald Koeman prikte als trainer van AZ ooit een prikkelend interview van Ajacied Demy de Zeeuw op in de kleedkamer, voorafgaand aan het duel met Ajax. Heeft Fred Rutten ook al een geprinte versie van het artikel van Sport klaarliggen? (Kleine kanttekening: AZ verloor de wedstrijd in 2009 met 2-4, dus het bleek geen geweldige motivatie.)

Bayer Leverkusen neemt het dinsdagavond in de eerste groepswedstrijd in de Champions League op tegen AS Monaco, maar is niet in de mogelijkheid om de laatste training voorafgaand aan het duel in het stadion af te werken. De reden: 'De hotels zaten allemaal vol', liet trainer Roger Schmidt optekenen in verschillende Duitse media. 'Voordat we de reis naar Monaco hebben gemaakt, om uiteindelijk maar een half uurtje te kunnen trainen, hebben we ervoor gekozen om naar Nice uit te wijken.' Daar bleek nog wel een hotel te zijn dat de selectie kon herbergen.

• In zijn tijd als speler van onder meer Feyenoord en Vitesse ging hij door het leven als Nicky Hofs (rechts op de foto), tegenwoordig mogen we hem Nick Hofs noemen.

• Laatst maakten wij al melding van het feit dat de achtjarige James Collins (links op onderstaande foto) not amused was met de vernieuwde status van Adnan Januzaj. De negentienjarige middenvelder speelde het vorige seizoen nog met nummer 44 op zijn rug en kreeg dat nummer ook aan het begin van dit seizoen toebedeeld. Kort voor het seizoen kreeg hij echter alsnog een ander getal op zijn rug gedrukt, namelijk nummer 11. Zijn jonge fan had daardoor een 'verouderd shirt', waardoor hij het niet meer aan durfde te trekken. Zijn poging om het te ruilen bij de fanshop mislukte, maar toen Januzaj lucht kreeg van de zaak regelde hij hoogstpersoonlijk (lees: de marketingafdeling) een nieuw tricot voor zijn fan.

• Barcelona heeft de in april dit jaar aan de gevolgen van keelkanker overleden Tito Vilanova nog een laatste eer bewezen. De club heeft het trainingsveld vernoemd naar de Spanjaard, die na vijf seizoenen als assistent van Pep Guardiola in 2012 werd benoemd tot hoofdtrainer van de Catalanen. Het trainingsveld is omgedoopt tot 'Camp de Entrenamiento Tito Vilanova'.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.