Belgen spelen om groepszege, salonremise bij Duitsland-VS?

Reacties

Het is donderdag 26 juni. Wat staat er vandaag allemaal op het programma tijdens het WK in Brazilië? Alles wordt dagelijks op een rij gezet door Voetbal International.

Belgen spelen om groepszege, salonremise bij Duitsland-VS?

Oranje
Voor het Nederlands elftal staat donderdag om 17.30 uur (Braziliaanse tijd) voorlopig de laatste training in Rio de Janeiro op het programma. De ploeg van bondscoach Louis van Gaal reist vrijdag af naar Fortaleza, waar Mexico zondag de tegenstander van Oranje is in de achtste finale.

18.00 uur: Verenigde Staten - Duitsland
In de laatste speelronde van Groep G ligt een salonremise voor de hand bij het duel tussen de Verenigde Staten en Duitsland. De bondscoaches Jürgen Klinsmann en Joachim Löw werkten eerder met elkaar, zijn nog altijd vrienden en hebben beide aan een punt genoeg om zich te verzekeren van een plek in de achtste finale. Maar beiden hebben vooraf aangegeven dat ze niet voor een gelijkspel gaan.

18.00 uur: Portugal - Ghana
Mocht er een winnaar komen bij Verenigde Staten - Duitsland, dan maken Portugal en Ghana nog kans op een plek bij de laatste zestien. Een overwinning in de laatste groepswedstrijd volstaat dan voor Ghana, terwijl Portugal moet winnen én zijn bijzonder slechte doelsaldo van -4 moet wegpoetsen. Is Cristiano Ronaldo ook na de groepsfase actief op het WK in Brazilië?

22.00 uur: Zuid-Korea - België
België is na twee duels al geplaatst voor de achtste finale, maar de ploeg van bondscoach Marc Wilmots is nog niet zeker van de eerste plaats en dus een beschermde positie in de knock-outfase. Een punt tegen Zuid-Korea is voldoende, maar de Aziaten hebben ook nog een kleine kans om door te gaan.

22.00 uur: Algerije - Rusland
Algerije kan bij een overwinning op Rusland en een nederlaag van België nog groepswinnaar worden, maar de Noord-Afrikanen kunnen ook na drie wedstrijden al een terugvlucht boeken. De winnaar van Algerije - Rusland is zeker van een plek in de achtste finale, terwijl Algerije ook aan een gelijkspel genoeg lijkt te hebben. Tenzij Zuid-Korea ruim wint van België.

VI Oranje
Er is donderdag één uitzending van VI Oranje: om 20.30 uur op RTL 4. Presentator Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp zijn de vaste tafelgasten in het Kurhaus te Scheveningen. Daarnaast schuiven er tijdens de uitzending een voetbalgast en iemand van buiten de voetballerij aan.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.