Belgen met enkele verrassende namen tegen Oranje

Reacties

Radja Nainggolan maakt geen deel uit van de Belgische selectie voor de oefeninterland tegen het Nederlands elftal van woensdag in de Amsterdam Arena. Bondscoach Roberto Martínez van De Rode Duivels vindt de middenvelder van AS Roma niet fit genoeg.

Belgen met enkele verrassende namen tegen Oranje

'We moeten hem de ruimte geven zich terug in de nationale ploeg te knokken', zei Martínez tijdens zijn persconferentie over de speler die donderdag nog scoorde in het Europa League-duel dat AS Roma afwerkte met Austria Wien.

Opvallende namen in het keurkorps van Martínez zijn die van Thomas Foket, Luis Pedro Cavanda en Youri Tielemans. Foket is een 22-jarige rechtsback van AA Gent, Pedro Cavanda (25) speelt bij Galatasaray op dezelfde positie en de pas negentienjarige middenvelder Tielemans is al het hele seizoen een van de uitblinkers bij Anderlecht.

Aanvoerder Vincent Kompany zit ook weer in de selectie nadat hij de afgelopen duels én het EK miste wegens blessureleed. Deze keer is Nacer Chadli echter 'aan de beurt' om wegens fysiek malheur (knieblessure) af te haken. Vier dagen na de oefenwedstrijd in Amsterdam vervolgt België de WK-voorronde met een thuisduel met Estland. Na drie kwalificatieduels heeft de ploeg van Martínez de maximale score van negen punten.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.