'Belangrijkste is dat grasmat Kuip zondag weer optimaal is'

Reacties

Er zal aanstaande zondag in de thuiswedstrijd van Feyenoord tegen SC Cambuur weinig meer te merken zijn van de schade die tijdens de KNVB-bekerfinale van afgelopen zondag tussen PEC Zwolle en Ajax is aangericht. Dat laat stadiondirecteur Jan van Merwijk weten.

'Belangrijkste is dat grasmat Kuip zondag weer optimaal is'

Vooral het strafschopgebied waarin Ajax-doelman Kenneth Vermeer de eerste helft zijn doel verdedigde, was zwaar gehavend door het vuurwerk dat de Ajax-aanhang het veld gooide. De grasmat van De Kuip staat bekend als zeer goed. Ook tijdens het laatste thuisduel van trainer Ronald Koeman zal dat het geval zijn, ondanks de kuilen die het vuurwerk heeft geslagen.

'Alleen de brandplekken op het kunstgras achter het doel zullen we voor zondag niet volledig kunnen herstellen, maar het belangrijkste is dat de grasmat zondag weer optimaal is', zegt Van Merwijk dinsdagmiddag op de clubwebsite van Feyenoord.

Ajax-supporters vernielden zondag niet alleen het veld door daar vuurwerk op te gooien, ook werden er wasbakken en toiletten gesloopt. 'We gaan ervoor zorgen dat alle vernielingen voor de thuiswedstrijd van aanstaande zondag tegen Cambuur hersteld zijn en dat ook alle stickers en graffiti dan verwijderd zijn', vervolgt Van Merwijk.

Maandagavond werd al bekend dat de aangerichte schade via de KNVB zal worden verhaald op Ajax. Feyenoord meldt nu ook dat dat het geval is. Ajax stelde in een bericht al dat het bedrag van zestigduizend euro in samenwerking met de gemeente Amsterdam en het Openbaar Ministerie weer zoveel mogelijk wordt verhaald op de veroorzakers van de schade.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.