Belangrijke winst voor Granada, Valencia blijft hopen

Valencia heeft Osasuna met ruime cijfers geklopt en blijft hopen op Champions League-voetbal. Granada voegde drie belangrijke punten toe door Málaga te verslaan.

Valencia - Osasuna 4-0Valencia heeft de hoop op het bereiken van de Champions League nog niet opgegeven. Door de simpele 4-0 thuiszege op Osasuna verkleinde de nummer vijf de achterstand op Real Sociedad tot twee punten.

Het duel tussen Valencia en Osasuna was al voor rust beslist. Roberto Soldado (foto) en Ricardo Costa waren in de laatste zes minuten van de eerste helft trefzeker. Nadat Alejandro Arribas na een uur na een grove charge met rood kon vertrekken, was de zege van Valencia zeker.

Ever Banega buitte de overtalsituatie al snel uit en zorgde voor 3-0. Het slotakkoord was voor Jonas, die in de blessuretijd de vierde Valencia-treffer maakte.

Málaga kan vanavond in punten gelijk met Valencia komen als er gewonnen wordt van Getafe. Osasuna bijft in de felle degradatiestrijd verwikkeld. De voorsprong op nummer achttien punten is slechts twee punten.

Granada – Málaga 1-0Granada heeft een hele belangrijke overwinning geboekt op Málaga. Door de 1-0 zege neemt Granada wat afstand van de onderste ploegen in de Premiera División.

De Nigeriaan Odion Ighalo zorgde na 28 minuten voor de voorsprong van Granada. Die voorsprong was verdiend aangezien de degradatiekandidaat simpelweg gevaarlijker was. Málaga was aanvallend onmachtig. Pas toen Roque Santa Cruz na een uur in het veld kwam, dook de ploeg van Manuel Pellegrini af en toe gevaarlijk op voor het doel van Granada.

De thuisploeg hield echter stand waardoor de voorsprong op een degradatieplek nu vier punten bedraagt. Osasuna (33 uit 34) en Celta de Vigo (31 uit 34) staan onder Granada. Deportivo La Coruna (31), Real Zaragoza (30) en Real Mallorca (28) hebben 33 duels gespeeld.

Málaga blijft op plek zes en blijft op koers voor Europees voetbal. De ploeg mag vanwege een schorsing niet Europa in, maar om die schorsing daadwerkelijk uit te kunnen zitten is plaatsing wel noodzakelijk.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.