Belangrijke goals De Jong en Tomasson in UEFA Cup

Nigel de Jong hielp Hamburger SV over de drempel van de UEFA Cup-groepsfase, terwijl Jon Dahl Tomasson goud waard was voor Villarreal.

Belangrijke goals De Jong en Tomasson in UEFA Cup

Groep BAberdeen zal met genoegen de uitslagen het bekeken van de vierde speelronde. De Schotse formatie, die niet in actie hoefde te komen, heeft alles in eigen hand. Omdat FC Kopenhagen niet opgewassen was tegen Atlético Madrid (0-2) is een overwinning op de Denen afdoende. Panathinaikos, dat Lokomotiv Moskou op een 2-0 nederlaag trakteerde, was al zeker van de volgende ronde. Atlético schaarde zich ook bij de gekwalificeerde clubs.

Groep CJon Dahl Tomasson was de gevierde man bij Villarreal. De Deense international, die weer een kans kreeg zich vanaf de eerste minuut te bewijzen, wees met twee treffers eigenhandig IF Elfsborg terug. Hij kon het zich veroorloven een strafschop te missen. De Spanjaarden plaatsten zich dankzij de 2-0 zege als eerste in Groep C.

AEK Athene greep de laatste kans door in Tsjechië Mlada Boleslav te verslaan. De enige treffer kwam op naam van Tamadani Nsaliwa. De Grieken zijn met de Tsjechen en Fiorentina nog in de race voor de andere twee toegangsbewijzen voor de knock-outfase.

Groep DDankzij Nigel de Jong mag Hamburger SV zich gaan richten op een vervolg in het UEFA Cup-toernooi. De Oranje-international brak de ban tegen Dinamo Zagreb, dat uiteindelijk zelfs met 2-0 ten onder ging. HSV had aan een punt genoeg, maar de Jong maakte in de slotfase aan alle onzekerheid een einde.

FC Basel zal HSV vergezellen naar de volgende ronde. De Zwitsers waren met 1-0 te sterk voor SK Brann, dat op de laatste speeldag moet hopen dat Stade Rennes en Dinamo Zagreb het onderlinge duel niet met grote cijfers winnen.

Bekijk hier al onze video's