Belangrijk punt voor De Graafschap tegen FC Groningen

In de strijd om lijfsbehoud heeft De Graafschap aan het bezoek aan FC Groningen een belangrijk punt overgehouden (1-1). Lang leek de thuisploeg af te stevenen op een geroutineerde overwinning, maar achteraf mochten de noorderlingen blij zijn dat ze na de late gelijkmaker van De Graafschap niet met lege handen kwamen te staan.

In de Eredivisie is FC Groningen uitgespeeld, mede doordat het de voorbije vier competitiewedstrijden voorafgaand aan het duel van vrijdag had verloren. Aanvaller Matías Jones maakte na ruim een half uur spelen het eerste doelpunt voor de formatie van trainer Pieter Huistra in ruim 360 minuten voetbal.

De Graafschap, dat acht van zijn laatste negen duels verloor, mocht na rust van geluk spreken dat de achterstand niet was opgelopen. Onder anderen David Texeira en ook Jones kregen namens de thuisploeg opgelegde kansen, maar zij faalden oog-in-oog met De Graafschap-keeper Yves De Winter.

De gelijkmaker van Anco Jansen was derhalve verrassend. Een fraai naar binnen draaiend afstandsschot in de zeventigste minuut was onhoudbaar voor FC Groningen-goalie Luciano, die op dat moment nog nauwelijks op de proef was gesteld.

Vanaf dat moment kreeg De Graafschap zelfs de betere kansen voor de volle winst, maar was niet bij machte een tweede goal te maken. Wel heeft het dankzij de remise zijn voorsprong op hekkensluiter Excelsior vergroot tot twee punten. De Rotterdammers voetballen zaterdag de uitwedstrijd tegen Vitesse. Foto: VI Images