Belager AZ-goalie Esteban moet vier maanden brommen

De rechtbank heeft Wesley de W. veroordeeld tot zes maanden gevangenisstraf, waarvan twee voorwaardelijk. De Ajax-fan belaagde in het bekerduel van de Amsterdammers AZ-goalie Esteban. De keeper ving de schoppende De W. op en gaf hem nog twee trappen na. De wedstrijd werd na het incident gestaakt en zal op 19 januari, zonder publiek, in zijn geheel worden overgespeeld.

Belager AZ-goalie Esteban moet vier maanden brommen

Het Openbaar Ministerie eiste tien maanden, maar de rechter besloot deze eis te verlagen. De negentienjarig inwoner van Almere moet zich tevens laten behandelen voor zijn alcoholgebruik en moet zich de komende twee jaar bij de politie in zijn woonplaats melden als Ajax, AZ of het Nederlands elftal speelt.

De W. besloot tot zijn daad, voortgedreven door alcohol, omdat hij een hekel had aan Esteban en met zijn entourage een weddenschap van vijftig euro was aangegaan om de goalie uit Costa Rica een lesje te leren. De rechtbank bepaalde de strafeis op basis van poging tot zware mishandeling met voorbedachten rade en het overtreden van zijn stadionverbod dat De W. eerder opgelegd had gekregen.

De advocaat van De W., Geertjan van Oosten, liet weten een forse werkstraf gecombineerd met een voorwaardelijke celstraf genoeg te vinden. Mede ingegeven doordat het IQ van de veldbestormer niet hoger is dan 71. De overtreder zelf liet weten erg geschrokken te zijn van de televisiebeelden en betuigde spijt. Graag wil hij persoonlijk zijn excuses aanbieden aan Esteban en geholpen worden met zijn alcoholprobleem. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's