Bekritiseerde Torres maakt eerste doelpunt voor Chelsea

Fernando Torres beëindigde tegen West Ham United een pijnlijke reeks. De Spaanse spits maakte in zijn veertiende duel voor Chelsea, dat met 3-0 won, zijn eerste doelpunt.

Bekritiseerde Torres maakt eerste doelpunt voor Chelsea

Medespelers en trainer Carlo Ancelotti benadrukten de laatste weken dat ondanks het gebrek aan goals het vertrouwen in Torres er nog steeds was. In de competitiewedstrijd tegen stadgenoot West Ham was het dan eindelijk raak voor de bekritiseerde spits, die in de winterstop overkwam van Liverpool.

Het gebeurde in de 84ste minuut. Torres, die op de bank moest beginnen, stond net in het veld toen Nicolas Anelka hem met een slimme pass wegstuurde. Op het moment dat de spits wilde uithalen, bleef de bal liggen op het doorweekte veld op Stamford Bridge. Torres bleef geconcentreerd, speelde zich vrij met een kapbeweging en schoot uit de draai raak.

Met zijn eerste treffer voor Chelsea besliste Torres de Londense derby, waarin Chelsea ondanks de openingstreffer van Frank Lampard in de eerste helft van geluk mocht spreken dat West Ham United niet scoorde. De hekkensluiter liet de nodige kansen op de gelijkmaker liggen, totdat de gasten het hoofd moesten buigen door de treffer van Torres. Florent Malouda maakte daarna aan alle onzekerheid een einde (3-0).

Door de zege hield Chelsea de druk op koploper Manchester United, dat nog een positieve marge heeft van zes punten. West Ham United blijft door de nederlaag veroordeeld tot de laatste plaats. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's