Bekritiseerde Schweinsteiger stopt als Duits international

Reacties

Bastian Schweinsteiger heeft vrijdag aangekondigd per direct te stoppen als Duits international. De middenvelder gaf na het EK, waarop Frankrijk met 2-0 te sterk bleek voor Duitsland in de halve finale, al aan na te moeten denken over zijn toekomst.

Bekritiseerde Schweinsteiger stopt als Duits international

De 31-jarige Schweinsteiger nam enkele weken de tijd om te bepalen of hij na 120 interlands zou stoppen en heeft nu inderdaad besloten dat het mooi is geweest. Op het EK kreeg de middenvelder van Manchester United veel kritiek in eigen land. Hij was in de ogen van de media en de fans niet fit en kon het niveau niet meer aan. Bondscoach Joachim Löw bleef zijn aanvoerder altijd steunen.

'Ik heb de bondscoach laten weten dat ik me in de toekomst niet meer beschikbaar stel voor de nationale ploeg. Ik wil de fans, de ploeg, de Duitse bond en de technische staf graag bedanken', aldus Schweinsteiger in een verklaring. 'In 120 interlands heb ik onbeschrijfelijke mooie en succesvolle momenten meegemaakt. De nationale ploeg voelde als familie voor mij. Ik hoop dat die verbinding er op de een of andere manier blijft.'

Dat Duitsland er vorige maand in Frankrijk niet in slaagde de Europese titel binnen te halen, doet Schweinsteiger nog steeds pijn. 'Jogi Löw weet wat het EK voor mij betekende. Ik wilde hoe dan ook de titel winnen, iets wat sinds 1996 niet meer is gepresteerd door Duitsland. Het mocht niet zo zijn, dat moet ik accepteren. Met het winnen van het WK 2014 hebben we iets bereikt dat nooit te overtreffen is voor mij. Ik wil de ploeg alvast het allerbeste wensen voor de kwalificatiereeks voor het WK 2018.'

Schweinsteiger kampt al jaren met fysieke ongemakken. Vorig seizoen kwam hij daardoor tot slechts achttien optredens in de Premier League. Het is onduidelijk of Schweinsteiger dit seizoen in Engeland blijft spelen. Diverse Engelse media melden namelijk dat Manchester United-manager José Mourinho de Duitser liever kwijt dan rijk is.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.