Bekritiseerde Ramos haalt zijn gelijk na heldenrol

Reacties

Zijn goals tegen Napoli zijn voor Sergio Ramos een schitterende bekroning van zijn mijlpaal: de captain van Real Madrid heeft nu honderd Europese optredens voor De Koninklijke achter zijn naam. De Spanjaard diende zijn criticasters na de 1-3 zege en zijn twee doelpunten van repliek.

Bekritiseerde Ramos haalt zijn gelijk na heldenrol

Door de overwinning bij Napoli hoopt Real een einde te hebben gemaakt aan een lastige fase in het seizoen. Een periode waarin punten gemorst werden in de Primera División en waarin Ramos bij verschillende tegengoals niet vrijuitging. 'Een week geleden werd ik nog bijna vermoord en nu ben ik door te scoren een held', relativeerde de aanvoerder direct na afloop bij AS.

Een verklaring voor de wisselvalligheid bij Real heeft Ramos, voor wie de rol van redder in nood allerminst nieuw is, niet. 'Als ik een formule wist voor succes dan zou het erg makkelijk zijn, maar soms loopt het gewoon niet. We hebben geleerd samen te lijden. Dit is een moment om te reflecteren, om terug te blikken op met name de eerste helft en te leren van de fouten.'

Zinedine Zidane sloot zich aan bij de woorden van zijn aanvoerder. De coach heeft zich naar eigen zeggen geen zorgen gemaakt, hij wist wat er gevraagd werd in Napels. Of de zege over twee wedstrijden in gevaar is gekomen? 'Nee, dat denk ik niet. We hebben zes keer gescoord. Natuurlijk hebben we moeten lijden, maar we weten hoe we ons moeten herstellen. Dat is ook Madrid. Wij weten hoe we een wedstrijd moeten killen', zei de tevreden Fransman.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.