Bekritiseerde Dost: 'Geen enkel probleem met Hecking'

Reacties

Bas Dost kreeg vorige week nog flink wat kritiek van Dieter Hecking, maar acht dagen, twee basisplaatsen en één treffer later is alles weer koek en ei tussen de spits en de coach van VfL Wolfsburg.

Bekritiseerde Dost: 'Geen enkel probleem met Hecking'

Dost werd vorige week zaterdag gepasseerd voor het competitieduel met Hertha BSC, maar haalde vervolgens als invaller zijn gram door Wolfsburg met twee goals de zege te bezorgen. Desondanks was Hecking niet te spreken over zijn topscorer. 'Hij heeft de laatste dagen rondgelopen alsof hem zijn speeltje was afgenomen. Dat kan niet, dat was egoïsme.'

Hecking droeg Dost op na te denken over zijn instelling. 'Ik laat hem de komende drie dagen met rust, zoals hij dat met de ploeg heeft gedaan. Als hij denkt dat dit de juiste weg is, dan heeft hij het mis.' Desondanks kreeg de Oranje-international zowel in de midweekse speelronde tegen Bayern München (5-1 verlies) als zaterdag tijdens het thuisduel met Hannover 96 (1-1) een basisplaats.

Volgens Dost is de strijdbijl met Hecking inmiddels weer begraven. 'Ik zeg wel vaker dingen waarvan ik me achteraf afvraag of ik dat wel had moeten zeggen. Zoiets kan gebeuren. We hebben erover gesproken, er is geen enkel probleem tussen ons, we zijn volwassenen. Er is niets blijven hangen', vertelt Dost een dag na het gelijkspel tegen Hannover in gesprek met Kicker.

Hecking zou ook wel gek zijn Dost niet op te stellen. In de vier competitieduels in eigen huis scoorde de 26-jarige aanvaller dit seizoen vijf keer. 'Ik ben er met mijn hoofd volledig bij, ik laat me door zoiets niet afleiden', besloot de ex-speler van FC Emmen, Heracles Almelo en SC Heerenveen, die woensdag met zijn club in de Champions League-poule van PSV op bezoek gaat bij Manchester United.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.