Bekijk de weg naar De Kuip van PEC Zwolle en Ajax

Reacties

PEC Zwolle neemt het zondagavond (18.00 uur) in de bekerfinale op tegen Ajax. Bekijk hier de weg die beide elftallen aflegden op weg naar De Kuip.

Bekijk de weg naar De Kuip van PEC Zwolle en Ajax

Zwolle kwam tot aan de halve finale geen enkele tegenstander uit de Eredivisie tegen. De amateurs van Wilhelmina’08 (4-0) en JVC Cuijk (5-1) werden eenvoudig verslagen, terwijl ook Fortuna Sittard (2-0) en Excelsior (1-4), afkomstig uit de Jupiler League, het PEC niet lastig konden maken. In de halve finale worstelde Zwolle lange tijd met degradatiekandidaat NEC, maar doordat doelman Dennis Gentenaar zich verkeek op een afstandsschot van Maikel van der Werff plaatste PEC zich voor de derde keer in de clubhistorie voor de bekerfinale.

Ajax kende aanzienlijk meer problemen op weg naar de finale. De Amsterdammers zetten slechts de amateurs van ASWH (4-1) en IJsselmeervogels (0-3) eenvoudig aan de kant. In de tweede ronde stond Ajax al op de rand van uitschakeling, maar mede dankzij twee doelpunten van Lasse Schöne won Ajax na verlenging met 4-2 van FC Volendam. Schöne was met een doeltreffende vrije trap ook beslissend in de halve finale tegen AZ (1-0). In de kwartfinale ging Ajax na rust in eigen huis langs aartsrivaal Feyenoord (3-1).

Bekerduels PEC Zwolle:
Tweede ronde: PEC Zwolle – Fortuna Sittard 2-0
Derde ronde: PEC Zwolle – Wilhelmina’08 4-0
Achtste finale: Excelsior – PEC Zwolle 1-4
Kwartfinale: PEC Zwolle – JVC Cuijk 5-1
Halve finale: PEC Zwolle – NEC 2-1

Bekerduels Ajax:
Tweede ronde: Ajax – Volendam 4-2 (na verlenging)
Derde ronde: Ajax – ASWH 4-1
Achtste finale: IJsselmeervogels – Ajax 0-3
Kwartfinale: Ajax – Feyenoord 3-1
Halve finale: AZ – Ajax 0-1

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.