Bekijk de Kuijt-show in Vaslui: 'Beloning voor vechtlust'

Dirk Kuijt was met twee doelpunten tegen FC Vaslui man van de wedstrijd bij zijn nieuwe club Fenerbahçe. De Nederlandse aanvaller zag zijn eerste officiële treffers in dienst van de Turken als loon naar werken.

Bekijk de Kuijt-show in Vaslui: 'Beloning voor vechtlust'

'Ik ben blij met het resultaat, het was de beloning voor de geleverde strijd in het veld. Ik ben blij dat ik een bescheiden bijdrage heb kunnen leveren aan de zege', aldus de Oranje-international op de clubwebsite na afloop van de 4-1 zege, die pas laat tot stand kwam. Kuijt schoot zowel in de 71ste als de 76ste minuut raak.

Fenerbahçe plaatste zich zodoende voor de play-offs voor de Champions League en is in ieder geval zeker van een plaats in de groepsfase van de Europa League. 'Dit zijn lastige periodes, het belangrijkste is dat je in het begin van het seizoen weet te overleven', weet de gelouterde aanvaller. 'Voor mij leverden we met het team het bewijs dat we kunnen scoren.'

Kuijt, die bij Fener net als in zijn periode bij Feyenoord weer als centrumspits wordt opgesteld, is blij dat de Turkse topclub met de van Juventus gekochte Milos Krasic en de van Everton overgenomen Joseph Yobo, die vorig seizoen al op huurbasis in het Sükrü Saraçoglu-stadion speelde, twee versterkingen binnen heeft.

'We hebben al een sterke ploeg, maar die wordt alleen maar beter met Krasic en Yobo erbij. Ik denk dat we nog beter kunnen worden. Ik kijk er naar uit om in de toekomst prijzen te winnen', aldus de 32-jarige Katwijker.

Bekijk onderstaand de beelden van 'de Kuijt-show'

Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's