Bekerwinnaar PEC geen moment in de problemen bij VVV

Reacties

Bekerhouder PEC Zwolle heeft zich als eerste club geplaatst voor de kwartfinale van het KNVB-bekertoernooi. Op bezoek bij VVV-Venlo kende de ploeg van trainer Ron Jans relatief weinig moeite, zonder zelf erg goed te spelen: 0-1.

Bekerwinnaar PEC geen moment in de problemen bij VVV

De verhoudingen tussen VVV-Venlo en PEC Zwolle zijn de afgelopen jaren flink veranderd. In de play-offs van het seizoen 2010/11 wisten de Limburgers nog degradatie af te wenden in een rechtstreeks duel met het toenmalige FC Zwolle, dat daardoor promotie uit de Jupiler League misliep. Hoe anders is het anno 2014.

PEC Zwolle schurkt inmiddels nadrukkelijk tegen de top van het vaderlandse voetbal aan. Vorig seizoen won het de KNVB-beker door Ajax met liefst 5-1 te kloppen, terwijl een 1-0 overwinning tegen de landskampioen aan het begin van deze jaargang genoeg was voor de Johan Cruijff Schaal. De ploeg van trainer Ron Jans staat bovendien derde in de Eredivisie. VVV bezet op zijn beurt de elfde plaats in de Jupiler League.

Die verschillen op papier werden dinsdagavond ook op het veld goed duidelijk. De Zwollenaren dicteerden op het kunstgras in Venlo het spel en namen voor rust op bekende wijze de leiding. Net als bij de 3-0 in het competitieduel met ADO Den Haag, op 7 december, schoot spits Tomás Necid (foto) van dichtbij binnen op aangeven van Bart van Hintum, nadat de linksback met een fraaie steekpass diep was gestuurd.

Na de pauze bleef die 0-1 stand op het scorebord staan, mede doordat Necid en de later voor hem ingevallen Stef Nijland namens het niet groots voetballende PEC uitstekende kansen misten. Aangezien VVV geen moment leek te geloven in een stunt en twee kansrijke vrije trappen in de absolute slotfase volledig verprutste - al werd er in de extra tijd nog wel een doelpunt terecht afgekeurd - plaatste PEC Zwolle zich relatief eenvoudig voor de kwartfinale.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.