Bekertoernooi reddingsboei FC Twente

Reacties

De puntenstraf van de KNVB heeft vergaande sportieve gevolgen voor FC Twente. Door de sanctie kunnen de Tukkers deelname aan de play-offs praktisch vergeten. Het bekertoernooi kan als reddingsboei fungeren.

Bekertoernooi reddingsboei FC Twente

FC Twente zakt door de aftrek van drie punten naar de negende plaats. De achterstand op de zevende plek, de laagste plaats die rechtgeeft op deelname aan de play-offs om Europees voetbal, groeit naar zes punten. Daarnaast moet de club vrezen voor nóg een aftrek van drie punten als het zijn zaken aan het einde van het seizoen niet op orde heeft.

De financiële polemiek treft FC Twente daardoor hard, want het behalen van Europees voetbal kan het leed van de Tukkers enigszins verlichten. De focus van FC Twente zal na de sanctie sterk komen te liggen op het bekertoernooi, waarin het in de halve finale op 7 april thuis speelt tegen PEC Zwolle. De andere halve eindstrijd gaat tussen FC Groningen en Excelsior. De winnaar van de KNVB Beker plaatst zich direct voor de groepsfase van de Europa League, wat een garantie voor miljoenen is.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.