Bekerkeeper Stekelenburg geniet bij 'fantastisch' AS Monaco

Reacties

Sinds zijn komst naar AS Monaco moet doelman Maarten Stekelenburg het doen met optredens in de verschillende bekertoernooien. Dat wist de Nederlander echter, en dus toont hij zich tevreden.

Bekerkeeper Stekelenburg geniet bij 'fantastisch' AS Monaco

Begin augustus verlosten de Monegasken de voormalige Ajacied uit zijn uitzichtloze situatie bij het uit de Premier League gedegradeerde Fulham. 'Een behoorlijk uitdaging voor me: van het Championship naar de Champions League', laat Stekelenburg op een interview met het officiële clubkanaal weten. 'Ik train iedere dag op topniveau bij een grote club die het goed doet in beker, competitie en Champions League. Dus tot nu toe is het fantastisch hier.'

En dat terwijl de 32-jarige goalie maar amper speeltijd krijgt. Twee wedstrijden om de Coupe de la Ligue en één optreden om de Coupe de France is immers de nog wat magere oogst. 'Ik kwam hier als tweede keeper', wist Stekelenburg vooraf echter al. 'Ze zeiden tegen me dat ik bekerwedstrijden mocht keepen, dat gaat vooralsnog uitstekend.' In de strijd om de Coupe de France staat Monaco in de achtste finale, in het tweede bekertoernooi zit het zelfs al bij de laatste vier.

Niet in de laatste plaats door Stekelenburg. Zijn ploeg bereikte de laatste zestien in de Coupe de la Ligue doordat de doelman in de strafschoppenserie tegen Olympique Lyon de beslissende penalty stopte. Daarover wist hij overigens nog een leuke anekdote. 'Vooraf nam ik het lijstje strafschoppennemers van Lyon door met onze keeperstrainer, maar de eerste drie schoten gingen allemaal in een andere hoek dan op dat lijstje stond. Toen ben ik mijn eigen gevoel gaan volgen.' Met succes dus.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.