Bekerheld Parami doet het weer, Twente bedankt fans

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Bekerheld Parami doet het weer, Twente bedankt fans

'Supporters, juist in tijden dat schaamte en verslagenheid begrijpelijk zouden zijn, waren jullie strijdvaardig. Omdat er geen geld was, organiseerden jullie zelf een jubileumfeestje op de parkeerplaats voor het stadion.'
• Bij FC Twente stalen de supporters dit seizoen de show, is ook de Enschedese club zelf van mening. Twente bedankt zijn supporters in een open brief voor de steun in zware (financiële) tijden.

'Misschien last van een zonnesteek? Nee, het zag er inderdaad niet goed uit. We begonnen heel slecht.'
• Ondertussen zoekt FC Twente-trainer René Hake nog altijd naar een verklaring voor de slappe start van zijn ploeg in de wedstrijd tegen Vitesse (2-2).

'Als hij niet aan de bak komt bij Ajax, moet hij zo snel mogelijk terugkomen. Als het moet, betaal ik vijf miljoen euro om hem terug te halen.'
• Stoere taal van Zdravko Mamic, de zaakwaarnemer van Ajacied Robert Muric. Dat zullen zware onderhandelingen worden… (Sata 24)

Maikey Parami, wie kent hem niet. De man die de amateurs van VVSB naar de halve finale van het KNVB-bekertoernooi schoot, heeft zijn club zondagmiddag naar de Tweede Divisie geholpen door tegen HBS de winnende te maken. Hij is inmiddels klaar met zijn stage bij de HEMA, maar bij VVSB gaat Parami in ieder geval over de afdeling belangrijke goals.

• Een mooi afscheid voor Rick Kruys bij Excelsior. De middenvelder sleept in zijn laatste dagen bij de Rotterdamse Eredivionist toch maar even de award voor Speler van het Jaar in de wacht.

• Oh Oh Foppe! SC Heerenveen-trainer Foppe de Haan maakt binnenkort de Hofstad onveilig, althans die mogelijkheid heeft hij van ADO Den Haag gekregen. De Hagenezen gaven hem een weekendje Den Haag cadeau na zijn laatste competitiewedstrijd als coach van de Friezen.

'Hier in Italië hebben ze het over mijn goals, in plaats van over mijn relatie met Wana Nara. In Argentinië blijven ze maar met modder gooien.'
• Internazionale-spits Mauro Icardi voelt zich ondergewaardeerd in zijn thuisland Argentinië. De 23-jarige scherpschutter speelde nog maar één interland en dat zit hem niet lekker, zo laat hij weten aan La Nacion. 'Er zijn veel goede spelers bij de nationale ploeg, maar qua spel zijn er eigenlijk maar twee vergelijkbaar met mij: Gonzalo Higuaín en Sergio Agüero.'

• De bierdouche is traditiegetrouw een van de hoogtepunten van het kampioensfeest van Bayern München. Zaterdag moesten de spelers van Der Rekordmeister het echter met water doen (foto boven) bij het behalen van de titel in Ingolstadt. De altijd weer mooie kiekjes komen volgende week nog wel na de laatste competitiewedstrijd tegen Hannover 96. En wellicht heeft Pep Guardiola achter gesloten deuren al wat pils over zich heen gekregen.

Prachtige taferelen zoals hierboven, hebben we zaterdag nog niet gezien bij Bayern München. Maar er staat Pep Guardiola nog iets te wachten...
Prachtige taferelen zoals hierboven, hebben we zaterdag nog niet gezien bij Bayern München. Maar er staat Pep Guardiola nog iets te wachten...

'Elke analyticus die had voorspeld dat Leicester kampioen zou worden, had zijn baan verloren. Maar het kan zo weer gebeuren.'
• Volgens manager Arsène Wenger is het een teken aan de wand dat Leicester City zaterdag de Engelse titel vierde. De tijd van de traditionele topvier is volgens hem voorbij. 'Clubs onderin onze competitie kunnen de beste spelers kopen in Frankrijk, Spanje en Italië. Ze hebben allemaal de potentie om een goed team te bouwen. Alle Engelse clubs hebben geld om spelers te kopen. Wie weet hoeveel teams er volgend seizoen kampioen kunnen worden? ' (Sky Sports)

• Veertien jaar geleden was het feest in Rotterdam, toen Feyenoord op 8 mei 2002 de UEFA Cup veroverde. Net als in dat hele seizoen was Pierre van Hooijdonk met een rake vrije trap heel belangrijk in de finale tegen Borussia Dortmund (3-2).

• Het is vandaag ook de honderdste verjaardag van João Havelange. De voormalige voetbalbobo, tussen 1974 en 1998 voorzitter van de FIFA, is in feite de grondlegger van de huidige schandalen bij de wereldvoetbalbond. De leeftijd van de Braziliaanse voorganger van Sepp Blatter is er niet minder respectabel om.

Luis Enrique viert zijn 46ste verjaardag. De trainer van Barcelona koerst met zijn ploeg af op de titel. Maar voor wie vergeten is dat Luis Enrique ook heel aardig kon voetballen, onderstaande video.

'Valencia en Everton zou hij geweldig vinden'
• Er is nog geen concrete interesse voor Ajax-trainer Frank de Boer, die binnenkort de beslissing over zijn toekomst zal delen met de Amsterdamse directie. Zaakwaarnemer Guido Albers weet wel wat zijn goede vriend belangrijk vindt. 'Het gaat erom wat de filosofie is bij de club en hoe je wilt voetballen. Dat is hetgeen waar Frank naar zoekt.' Veel vacatures lijken er momenteel echter niet te zijn in de Europese (sub)top. (NOS)

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.