Begrip 'Lucky Ajax' nu ook in Thessaloniki bekend

De teleurstelling bij PAOK Saloniki was groot na het mislopen van de play-offs van de Champions League, vooral omdat woensdagavond bleek dat er wel degelijk iets te halen viel tegen Ajax. De in Rotterdam geboren Kaapverdiër Garry Rodrigues vond dat de Amsterdammers hun bijnaam eer aandeden tijdens de return (1-2).

'We hebben een wedstrijd verloren die erg belangrijk was', zei Rodrigues, ex-speler van ADO Den Haag en FC Dordrecht, na afloop op de clubwebsite. 'We zijn allemaal erg droevig. Maar zo gaat het in het voetbal', doelde de 25-jarige vleugelspits op het missen van een aantal goede kansen voor rust, waarmee PAOK de genadeklap had kunnen uitdelen aan Ajax. Dat gebeurde niet. 'Ajax heeft een wedstrijd gewonnen waarin ze niet goed speelden. Je hebt geluk nodig, dat had Ajax.' Dat benadrukte PAOK nog maar eens met onderstaande tweet.

De Grieken beklaagden zich over de strafschop voor het gelukkige Ajax vlak voor rust, maar veroorzaker Marin Leovac vond die penalty voor het vasthouden van Nick Viergever terecht. 'De scheidsrechter kon 'm geven. Het was mijn fout.' Een cruciale, zo bleek. 'Als we met 1-0 de kleedkamers waren ingegaan, was het een heel andere wedstrijd geweest. Het is jammer dat we niet door gaan. Maar wat moet ik verder zeggen, met zoveel kansen als wij hebben gehad.'

In tegenstelling tot Ajax moet PAOK nog aan de bak in de play-offs van de Europa League om tot de winterstop verzekerd te zijn van Europees voetbal. Verdediger Georgios Tzavellas (foto) ziet die duels met vertrouwen tegemoet. 'We zijn enorm teleurgesteld en dit is heel erg jammer. Maar we kunnen ons vasthouden aan het goede optreden in Nederland en sommige delen van deze wedstrijd. Door deze grote wedstrijden moeten we groeien. Dit gaat ons zeker helpen in de toekomst.'