'Beest' Baptista leidt Málaga bij rentree naar overwinning

De Primera División stond zaterdag volledig in het teken van Real Madrid tegen Barcelona. Niettemin stonden de duels voorafgaand aan El Clásico ook garant voor spektakel. Valencia won met gemak op bezoek bij UD Almería, Getafe won van een uitgeblust Sevilla.

'Beest' Baptista leidt Málaga bij rentree naar overwinning

UD Almería - Valencia 0-3Voor Almería komt degradatie steeds dichterbij. Ondanks het feit dat de hekkensluiter de eerste helft geen treffer incasseerde, ging het na de hervatting in een rap tempo alsnog mis.

Roberto Soldado opende met een geplaatste kopbal de score. Een kwartier later zorgde Marius Stankevicius voor 2-0. Bij de tweede paal kon hij ongedekt de bal binnen tikken. De mooiste treffer van het duel kwam op naam van Jordi Alba. Zijn schot in de bovenhoek bepaalde de score op 0-3.

Door de overwinning handhaaft Valencia zich op de derde positie. Met een achterstand van zestien punten op Real Madrid lijkt de derde plek ook het hoogst haalbare voor Los Che.

Málaga - Real Mallorca 3-0Real Mallorca ondergaat een wisselvallig seizoen. Zaterdagavond verloor het team van Jonathan De Guzman (die niet in actie kwam door een knieblessure) met liefst 3-0 van degradatiekandidaat Málaga.

Het eerste doelpunt, dat viel in de 26ste minuut, stond symbool voor het spel van Mallorca. Sebastián Fernández opende in volledig vrije positie de score. Een inzet van Júlio Baptista in de verre hoek kon niet worden gekeerd door doelman Dudu Aouate, die overigens niet vrijuit ging.

Een kwartier na rust bracht Baptista Mallorca de nekslag toe met een knappe kopbal. Daarmee voorzag de spits, bijgenaamd Het Beest, zijn rentree na een lange blessure van extra glans. Trainer Manuel Pellegrini eerde de Braziliaan met een publiekswissel, gevolgd door een staande ovatie van de fans. Ignacio Camacho kwam voor hem in de ploeg.

De overwinning biedt Málaga enige hoop in de strijd tegen degradatie. De ploeg van Manuel Pellegrini staat zeventiende met slechts twee punten achterstand op de nummer veertien.

Overige uitslagGetafe - Sevilla 1-0 Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's