'Beest' Akinfenwa blijft de schrik van Engelse verdedigers

Reacties

Adebayo Akinfenwa is een contract overeengekomen met Wycombe Wanderers. Daarmee krijgt de carrière van The Beast alsnog een vervolg.

'Beest' Akinfenwa blijft de schrik van Engelse verdedigers

De 34-jarige spits heeft een eenjarige verbintenis ondertekend bij Wycombe, dat uitkomt in de League Two, het vierde niveau van Engeland. Hij komt transfervrij over van AFC Wimbledon, dat zijn aflopende contract niet verlengde.

Daardoor dreigde de carrière van misschien wel de sterkste spits ter wereld als een nachtkaars uit te gaan. Dat besefte Akinfenwa zich maar al te goed, want na zijn allerlaatste wedstrijd voor Wimbledon deed hij live op televisie een oproep aan managers van Engelse voetbalclubs. 'Stuur met een WhatsAppje en ik kom bij je voetballen.' Die open sollicitatie resulteerde dus in een contract bij Wycombe, ook wel bekend als The Chairboys.

Akinfenwa groeide enkele jaren geleden uit tot een van de bekendste voetballers uit de lagere Engelse divisies, nadat hij in het computerspel FIFA opgenomen werd als sterkste spits ter wereld. Naar aanleiding daarvan begon Akinfenwa zijn eigen kledingnaam, genaamd Beast Mode. Eerder kwam de frontman, die meer dan honderd kilo weegt en ruim twee keer zijn eigen lichaamsgewicht kan bankdrukken, onder meer uit voor Gillingham, Northampton Town, Milwall en Swansea City.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.