Beerens haalt opgelucht adem na bizarre avond Hertha

De blessure die Roy Beerens tijdens het bizarre gelijkspel van Hertha BSC bij Eintracht Frankfurt (4-4) opliep, valt relatief mee. Er werd gedacht aan een enkelbreuk, maar dat is niet het geval. Trainer Jos Luhukay noemde de slotfase van woensdag bizar.

Beerens viel woensdag na een klein half uur uit, na een aanslag van Eintracht-aanvaller Stefan Aigner op zijn enkel. Even werd gevreesd voor een breuk, maar aan Voetbal International laat de aanvaller weten dat dat niet het geval is. Wel liep de voormalig speler van PSV, NEC, SC Heerenveen en AZ een lichte kneuzing op en is de enkelband iets verrekt. Later deze week volgt een volgende scan, die de precieze ernst duidelijk moet maken.

De ploeg van trainer Jos Luhukay sluit de eerste seizoenshelft zondag af met een thuiswedstrijd tegen 1899 Hoffenheim, maar Beerens heeft door de blessure al winterstop. Na de overwinning van afgelopen zaterdag tegen Borussia Dortmund (1-0) en het punt bij Frankfurt, hoopt de nummer dertien van de Bundesliga 2014 af te sluiten met een overwinning. Het had met een beter gevoel richting Hoffenheim kunnen toeleven, als het de drie punten woensdag over de streep had getrokken.

En dat had zomaar gekund. Na 37 minuten had Hertha een 0-3 voorsprong, en na twee tegengoals stond het na tachtig minuten 2-4. Dankzij twee goals van Alexander Maier in de laatste minuut werd het echter alsnog gelijk. 'Die laatste twee minuten waren bizar en maar moeilijk te verteren', blikte Luhukay een dag later terug. 'Zonder die minuten, had ik een fantastisch gevoel gehad. 'Maar we hebben vier punten uit de laatste twee duels, dat is ook niet onbelangrijk.'