Beerens draagt met goal bij aan opsteker voor Hertha BSC

Reacties

Mede door een goal van Roy Beerens heeft Hertha BSC op bezoek bij 1. FC Köln een broodnodige zege binnengehaald: 1-2.

Beerens draagt met goal bij aan opsteker voor Hertha BSC

Trainer Jos Luhukay kan de zege met zijn Berlijnse formatie uitermate goed gebruiken. Op eenderde van het seizoen moet het zwalkende team van trainer Jos Luhukay oppassen voor de gevreesde streep. De openingsgoal van Beerens, die dit seizoen nog geen Bundesliga-duel hoefde te laten schieten, dribbelde na 28 minuten vanaf de flank naar binnen en schoof de bal via de binnenkant van de paal in het doel.

Vervolgens was het niet Beerens, maar Anthony Ujah die de hoofdrol naar zich toetrok. De aanvaller van de thuisploeg zorgde na een klein uur voor de gelijkmaker, maar werd uiteindelijk de schlemiel. Hij toucheerde de bal dusdanig dat hij in de 86ste minuut met een eigen doelpunt verantwoordelijk was voor de 1-2 eindstand. John Heitinga zag dat allemaal vanuit de dug-out aangezien hij negentig minuten naast Luhukay op de bank zat.

Hertha heeft door de cruciale zege de aansluiting met de onderkant van de middenmoot en staat bijvoorbeeld nog maar een puntje onder Köln. Voor Beerens, Luhukay en Heitinga is bovendien te hopen dat de kritiek en druk wat afnemen.

Geluk
'Berlijn heeft negen kranten die dagelijks over Hertha schrijven’, vertelde Beerens deze week nog in VI. 'Wint het team, dan krijgt het alle credits. Gebeurt dat niet, dan zijn we aan de beurt. Mijn geluk is misschien dat ik vanuit het niets ben gekomen. Ik bedoel, AZ, de Eredivisie spreekt hier niet tot de verbeelding. John heeft jarenlang Premier League gespeeld, stond in een WK-finale. Hij krijgt nu sneller kritiek. Wij beiden maken ons daar niet zo druk over. Al is het opvallend dat ze er in Duitsland snel privézaken bij halen. Zo drukte een krant laatst de auto af van Salomon Kalou met parkeerbonnen op de vooruit...'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.