Beenhakker teleurgesteld in directie Feyenoord

Leo Beenhakker, technisch directeur van Feyenoord, is ernstig teleurgesteld dat de directie van de Rotterdammers de overgang van Wanderson, spits van het Zweedse GAIS, heeft geblokkeerd.

Beenhakker teleurgesteld in directie Feyenoord

'Ik ben emotioneel, heb er zwaar de pé over in', is Don Leo duidelijk tegenover Voetbal International. 'Ik ben het er absoluut niet mee eens. Voor mij was er geen reden deze deal niet af te maken, maar het is toch gebeurd. Ik moet dit gewoon even verwerken. Geloof me, dit was de oplossing geweest voor de komende jaren, een lot uit de loterij.'

Beenhakker had inmiddels een akkoord bereikt met de 23-jarige Braziliaanse spits die in de afgelopen Zweedse competitie achttien keer doel trof in dertig wedstrijden. De komst was financieel dichtgespijkerd en zou op geen enkele manier de sanering van de miljoenenschuld in de weg staan.

'Wij kunnen niet elke euro die binnenkomt onmiddellijk weer uitgeven', meent Raymond Salomon, woordvoerder van de directie van Feyenoord. 'Dat betekent niet dat wij de teleurstelling van onze technisch directeur niet begrijpen. Hij is er primair om te zoeken naar nieuwe spelers. Als hij dan iemand heeft gevonden en het kan niet, is dat vervelend, maar zo denkt de directie er ook over.'

In Zweden is ook met teleurstelling gereageerd op het besluit om Wanderson niet naar Rotterdam te laten komen. GAIS kan een transfersom goed gebruiken en ging volledig uit van een vertrek naar Feyenoord. Door het verstrijken van de transferdeadline loopt de club inkomsten mis. Wanderson is erg teleurgesteld in de gang van zaken.

'Ik heb een deal met Mario (coach van Feyenoord, red.). Die is me alles waard. Hou het daar maar op', reageert Beenhakker als hem gevraagd wordt of hij nog genoeg perspectief ziet om zijn technisch directeurschap zonder financiële middelen voort te zetten in De Kuip.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen