Beenhakker hekelt Kuip-plan, Tuchel plaagt Aubameyang

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Beenhakker hekelt Kuip-plan, Tuchel plaagt Aubameyang

Leo Beenhakker kan zich niet vinden in de plannen voor de nieuwe Kuip. De Rotterdammer, die een verleden heeft bij Feyenoord, woont in de buurt van de beoogde nieuwe locatie van het stadion en beweert dat de mobiliteit daar een probleem is. 'Er staat dan dat het autogebruik van 75 procent naar 17 procent afneemt in vijf jaar tijd. Dan zeg ik: dat gaat niet lukken, want 85 procent van de bezoekers komt van buiten de stad en gebruikt geen openbaar vervoer', zo tekende RTV Rijnmond op bij een debat over Feyenoord City.

Pierre-Emerick Aubameyang is het slachtoffer van voetbalhumor van Borussia Dortmund-trainer Thomas Tuchel.

'Hij kent de cultuur en de wetten van het voetbal. Hij weet wat er gebeurt als resultaten uitblijven en je in de chauffeursstoel zit. Hoef je hem niet uit te leggen allemaal. De KNVB en hij zijn netjes uiteen gegaan. Nooit leuk, maar wel netjes dus.'
Gijs de Jong, operationeel directeur betaald voetbal van de KNVB, laat zich in zijn column op de website van de voetbalbond uit over het ontslag van bondscoach Danny Blind. 'Voetbal is hard soms. Maar de sfeer in het stadion bij Nederland-Italië leert hem en mij, ons allemaal, dat de passie voor voetbal geworteld is in liefde voor en betrokkenheid bij dat voetbal.' 

• In december 1976 werd Fidel Castro president van Cuba en ging de film A star is born (met Barbra Streisand) in première. Tevens zag Timmy Simons het levenslicht. Ondanks zijn veertig lentes overweegt de controleur van Club Brugge er nog minimaal één jaar aan vast te plakken. 'Net zoals de voorbije jaren zullen we naar het einde van het seizoen toe bepalen of we er nog een jaar bijdoen of niet. Of in een andere functie, dat is nog open', meldt Simons in gesprek met Sporza. 'Op dit moment voel ik mij nog heel goed, maar ik wil niet te ver vooruit plannen.'

'Ik doe het momenteel rustig aan. Het afgelopen jaar heb ik het voetbal gewoon beleefd als een fan. Met vrienden, bier en pizza.'
• De geschorste bestuurder Michel Platini volgt het voetbal nog altijd op de voet, zij het vanuit een ander perspectief. (Le Monde)

• Al sinds zijn doorbraak bij FC Porto ruim een decennium geleden flirt José Mourinho met de gedachte om ooit bondscoach te worden. In gesprek met ESPN Brazil kreeg de huidige manager van Manchester United de vraag of hij het ziet zitten om in de toekomst keuzeheer van Brazilië te worden. 'Dat zou aan de ene kant fantastisch zijn, omdat elke coach wil werken met de beste spelers. In Brazilië is elke generatie getalenteerd.' Mourinho zegt echter niet zomaar 'ja' als de Braziliaanse bond zich meldt. 'Na Manchester United ben ik toe aan een baan die wat makkelijker is. En bondscoach van Brazilië zijn is denk ik juist moeilijker.'

'Het was geweldig om voor mijn land uit te mogen komen. Hier in Almelo staan de supporters achter hun club, in Curaçao voelde ik de liefde van het publiek, omdat je voor het land uitkomt!'
• Heracles Almelo-aanvaller Brandley Kuwas blikt op de website van zijn club vol trots terug op zijn debuut voor Curaçao, afgelopen week tegen El Salvador. Omdat dit een oefeninterland betrof, mag Kuwas nog van voetbalnationaliteit veranderen. De inmiddels ontslagen Danny Blind noemde de aanvaller vorig jaar nog een optie voor Oranje.

• Van voetbal naar worstelen en weer terug naar voetbal. Voormalig doelman Tim Wiese, momenteel professioneel worstelaar, maakt zaterdag zijn comeback als voetballer wanneer hij eenmalig op het veld staat voor de amateurs van SVV Dillingen. Zaterdag is overigens de eerste dag van april.

Toni Kroos heeft te doen met Manuel Neuer, die woensdag opnieuw een blessure opliep. De middenvelder hoopt echter dat zijn landgenoot en ex-ploeggenoot net niet op tijd fit is voor de Champions League-kraker tussen Real Madrid en Bayern München op 12 april.

• Hoe groot is de kans dat Chicago Fire zich plaatst voor het WK? Aanwinst Bastian Schweinsteiger moet even wennen aan de vragen van de Amerikaanse media.

Diego Maradona heeft naar eigen zeggen niets te maken met de lange schorsing van Lionel Messi. In Argentijnse media gaan de wildste geruchten rond over de straf van vier wedstrijden voor Messi. Zo zou Maradona, speciaal ambassadeur van de wereldvoetbalbond FIFA, voor de schorsing hebben gepleit. 'Ik heb er niets mee te maken, natuurlijk niet. Integendeel. Ik ga er alles aan doen om Messi te helpen, ik blijf niet met de armen over elkaar zitten', zei Maradona in een bericht naar het Argentijnse radiostation La Red.

• Spelers die zich misdragen tegen de scheidsrechter, het komt (helaas) regelmatig voor. Maar het kan ook andersom, bewijst arbiter Joshua Bondo uit Botswana in de oefeninterland tussen Zuid-Afrika en Angola. Hij geeft een speler een kopstoot(je).

• De kunstenaar van het bronzen hoofd van Cristiano Ronaldo kreeg behoorlijk veel kritiek op zijn creatie. Ter ere van de Portugese sterspeler werd het vliegveld van Madeira naar Ronaldo vernoemd. Het kunstwerk leek alleen bijzonder weinig op Ronaldo. 'Zelfs Jezus maakte niet iedereen blij', reageerde kunstenaar Emanuel Santos tegen Globo Sports. 'Het is een kwestie van smaak. Het is niet zo makkelijk als het eruit ziet. Ik heb foto's van Ronaldo van het internet gehaald om als basis te gebruiken.'

• Aan de Klassieker van zondag tussen Ajax en Feyenoord ging een interlandperiode vooraf. De Oranje-internationals waren er al voorzichtig mee bezig, zegt Rick Karsdorp. 'We spelen FIFA 17 tegen elkaar en dan maken we soms potjes Feyenoord tegen Ajax. We hebben elkaar net allemaal een hand gegeven en met een glimlach gezegd: "Ik zie je zondag".' (De Telegraaf)

• Deze spits van de Engelse amateurclub Leamington FC stilt niet alleen zijn honger naar goals, maar lest daarna ook zijn dorst.

Scores goal ⚽️drinks beer in celebration 🍺#goal #nonleague #funny #football #soccer #footy #myGRG (🎥Leamington FC)

Een bericht gedeeld door Grass Root Goals (@grassrootgoals) op

• Bij Colombia was men redelijk blij met de zege op Ecuador.

Slash Football

Amazing scenes in the Colombian dressing room after their win over Ecuador last night! 😂

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.