Beenhakker gaat scouten bij Barcelona en Excelsior

Feyenoord wil zijn selectie komende winterstop gaan versterken, maar er is geen geld voor aankopen. Leo Beenhakker zoekt dan ook op creatieve wijze naar nieuwe spelers.

Beenhakker gaat scouten bij Barcelona en Excelsior

'Het is bekend dat ik aan het kijken ben naar een oplossing om ons in de winterstop met een spits te versterken zonder dat we daar financiële middelen voor hebben', aldus de technisch directeur van de Rotterdamse club in gesprek met De Telegraaf. Beenhakker heeft binnenkort dan ook een gesprek met Barcelona, over het onderbrengen van jonge spelers in De Kuip.

'Een van de mogelijkheden zou kunnen zijn om jonge spelers, die niet aan de bak komen bij een absolute topclub omdat ze Kaká, Lionel Messi of Raúl voor zich hebben, bij ons ervaring op te laten doen. Met het oog daarop ben ik nu mijn hele netwerk aan het uitdiepen. Niet alleen in Spanje, maar bijvoorbeeld ook bij de Italiaanse topclubs.'

Ook gaat Feyenoord in gesprek met Excelsior, aangezien de club overweegt vanaf de winterstop de selectie aan te vullen met enkele spelers van de stadgenoot. Zo volgt Feyenoord nauwgezet de ontwikkeling van Sigourney Bandjar, Kermit Erasmus, Ryan Koolwijk en Kevin Wattamaleo.

'Binnenkort gaan we bij elkaar zitten met alle technische mensen, ook die van Excelsior, Jong Feyenoord en de jeugdafdeling, om te kijken wat de beste verdeling is van de spelers. Dat kan inhouden dat er spelers van Feyenoord naar Excelsior gaan, maar de omgekeerde richting is ook een optie.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen