Beenbreuk Villa overschaduwt WK-finaleplek Barça

Barcelona heeft zonder al te veel moeite de finale van het WK voor Clubteams bereikt. In Yokohama werd de Aziatische kampioen Al-Sadd (Qatar) mede dankzij de blunderende doelman Mohammed Saqer kinderlijk eenvoudig opzij gezet: 4-0.

Beenbreuk Villa overschaduwt WK-finaleplek Barça

Een en al rozengeur en maneschijn was het niet voor de Champions League-winnaar van afgelopen seizoen. Domper op de feestvreugde was de zware blessure die David Villa opliep. Na ruim een half uur spelen verliet hij het veld met een scheenbeenbreuk, die hem waarschijnlijk de rest van het seizoen kost, inclusief het EK.

Voor het vertrek van de spits was Barcelona na 25 minuten op voorsprong gekomen. Een terugspeelbal van Nadir Belhadj – samen met Mamadou Niang de twee bekendste voetballers van Al-Sadd – werd op lachwekkende wijze verwerkt door goalie Saqer. Lang leek de Qatarees te twijfelen om de bal op te pakken. Op het laatste moment schoot hij het speeltuig weg. Een vergeefse poging, aangezien het blok van de toestormende Adriano Correia doeltreffend bleek.

Na de flater leek Villa Barcelona op 2-0 te zetten. Zijn treffer werd vanwege buitenspel afgekeurd, waarna het noodlot toesloeg voor de aanvaller. Nog voor de onderbreking besliste opnieuw Adriano het duel. Een houdbaar schot bleek de grabbelende Saqer te machtig: 2-0.

Na de onderbreking voetbalde Barcelona freewheelend richting het laatste fluitsignaal. Hoogtepunt van het tweede bedrijf was de aanval die werd besloten met de 3-0 van Seydou Keita. De Malinees werd op briljante wijze bediend door een steekbal van Lionel Messi, de aanname was al even fraai waarna een soepel tikje volstond om de 3-0 op het scorebord te zetten. Linksback Maxwell tilde de eindstand even later naar 4-0. Geheel in de stijl van het duel ging Saqer nog maar eens flink in de fout.

Na de gemakkelijke zege wacht Barça nu een zwaardere kluif. Zondag is het Braziliaanse Santos, dat woensdag met gemak het Japanse Kashiwa Reysol versloeg (3-1), de opponent. Dat treffen is tevens een krachtmeting tussen twee wereldsterren: Messi aan Catalaanse kant en het wonderkind Neymar aan Braziliaanse zijde. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's