Been verliest met Racing Genk van koploper Anderlecht

Anderlecht is door een nipte 1-0 zege bij Racing Genk de nieuwe koploper in België. De ploeg van trainer Mario Been (foto) had in eigen huis recht op minimaal een puntje, maar ging ten onder door een doelpunt van Dieumerci Mbokani.

In het eerste bedrijf waren de grootste kansen voor Genk. Christian Benteke kopte op de paal en het aluminium stond ook een treffer van Daniel Tözsér (vrije trap) in de weg. Anderlecht meldde zich kort na rust ook zeer gevaarlijk in het vijandelijke zestienmetergebied. Doelman László Köteles redde fraai op een kopbal van Sacha Kljestan.

Met de grote kans voor Kljestan leek het duel even te ontbranden, maar die opleving was van korte duur. Van een momentje van verslapping profiteerde Mbokani. Hij tekende na 73 minuten voor de enige treffer van het duel. De aanvaller kopte hard raak uit een hoekschop.

Ondanks verwoede pogingen kon het keurkorps van Been die achterstand niet meer ongedaan maken, waardoor Anderlecht nu een punt voorsprong heeft op Club Brugge en AA Gent. Racing Genk is achtste met dertien punten. De achterstand op de opponent van zondag bedraagt al zeven punten. Foto: VI Images