Been rukt op met Genk na knappe zege op Standard

Mario Been blijft goed presteren met Racing Genk. De voormalig trainer van Feyenoord zag hoe zijn ploeg zondag in eigen huis Standard Luik, toch een van de Belgische topploegen, met 3-0 versloeg.

Been deed weer een beroep op spits Marvin Ogunjimi. De Belgische aanvaller rondde onlangs zijn aankomende wintertransfer – hij verkast in december na het afketsen van een eerdere overgang alsnog naar Real Mallorca – af. Jelle Vossen moest het doen met een reserveplaats.

Elyaniv Barda tekende na ruim een half uur voor de openingstreffer. Nadson was in de tweede helft verantwoordelijk voor een verdubbeling van de score. Invaller Vossen bepaalde in blessuretijd de eindstand op 3-0.

Door de zege bedraagt de achterstand van de formatie van Been op koploper Anderlecht (veertien punten) maar twee punten na zeven duels. Club Brugge kan bij winst in het uitduel met Lokeren de huidige lijstaanvoerder aftroeven en alleen aan kop komen met vijftien punten. Foto: VI Images