Been plaatst zich met zegevierend Genk voor play-offs

Mario Been hoeft voorlopig in ieder geval niet te vrezen voor zijn baan. De Rotterdammer won met zijn ploeg RC Genk van AA Gent (3-1) en stelde zo het felbegeerde ticket voor deelname aan de zogenoemde Play-off I veilig.

Been plaatst zich met zegevierend Genk voor play-offs

Been kwam enigszins onder vuur te liggen na de 3-2 nederlaag van afgelopen weekeinde tegen Westerlo. De regerend Belgische landskampioen dreigde een plaats bij de eerste zes (en dus de strijd om de titel) mis te lopen. Echter, de Genkse formatie herstelde zich net op tijd na een valse start tegen Gent (dat al zeker was van deelname aan Play-off I).

Op de laatste speelronde van de reguliere competitie boog Genk een 0-1 achterstand na rust om in een 3-1 voorsprong. Ex-Feyenoorder Thomas Buffel maakte een van de doelpunten. Genk plaatste zich zo op eigen kracht voor de Play-off I.

Anderlecht, Club Brugge, AA Gent en Standard Luik waren al zeker van deelname. Het laatste deelnemersbewijs was voor KV Kortrijk, dat met 2-0 won van Beerschot. Kortrijk profiteerde zo van de nederlaag van Cercle Brugge tegen Lokeren (1-0).

Uitslagen laatste reguliere speelronde Eerste Klasse:Club Brugge - Lierse SK 1-0Anderlecht - Zulte Waregem 2-1RC Genk - AA Gent 3-1OH Leuven - Sint-Truiden 3-1Lokeren - Cercle Brugge 1-0KV Kortrijk - Germinal Beerschot 2-0KV Mechelen - Standard Luik 1-2Bergen - Westerlo 2-1 Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's