Been met Genk nog ongeslagen, Kuijt wint burenruzie

In de rubriek Elders over de grens belichten we het belangrijkste nieuws van de speelronden in de kleinere (Europese) competities. Berichten uit de vier Europese toplanden vind je uitgebreider elders op onze site.

• Club Brugge en RC Genk hebben elkaar zondag niet van de ongeslagen status kunnen beroven • In het Brugse Jan Breydelstadion kwam Club, waar Ryan Donk ontbrak, al na acht minuten op voorsprong door een goal van aanvaller Carlos Bacca • Genk kwam kort daarna met tien man te staan door een rode kaart van Anele Ngongca, maar de ploeg van trainer Mario Been pakte toch nog een punt dankzij Benjamin De Ceulaer • Club Brugge blijft door het verlies van Anderlecht bij Standard koploper met 22 punten, Genk staat vierde met achttien punten • • Fenerbahçe heeft de burenruzie met stadgenoot Besiktas met overtuigende cijfers gewonnen • Dirk Kuijt zag collega-aanvaller Moussa Sow de score in de dertiende minuut openen • Rechtsback Gökhan Gönül stelde de overwinning daarna veilig met twee treffers • Door de zege verkleint Fener de achterstand op titelconcurrent Galatasaray tot twee punten • • Champions League-deelnemer Sporting Braga heeft aan de doelpuntrijke wedstrijd (4-4) tegen laagvlieger Olhanense slechts een punt overgehouden • Braga stond na de eerste helft met 3-1 achter, maar vond na rust aansluiting door een treffer van Douglas • Door een eigen goal van international Rubén Amorim werd de marge weer twee, maar Éder en nogmaals Douglas trokken de stand in de slotfase nog gelijk • Braga staat nu derde met elf punten, Olhanense is twaalfde met vijf punten • • Girondins Bordeaux en Olympique Lyon hebben verzuimd om Paris Saint-Germain op de ranglijst te passeren • Zowel Bordeaux als Lyon speelde tegen respectievelijk Stade Brest en Lorient met 1-1 gelijk, waardoor PSG los van het resultaat van zondagavond tegen koploper Olympique Marseille tweede blijft • Lyon is derde met vijftien punten, Bordeaux staat zesde met één punt minder •

• Ook Zenit Sint-Petersburg heeft vier dagen na de 3-2 nederlaag in de Champions League tegen AC Milan geen fout gemaakt op bezoek bij FK Krasnodar • Konstantin Zyryanov en Viktor Faizulin scoorden namens de landskampioen, die met miljoenenaankopen Axel Witsel en Hulk in de basis startte • Zenit klimt naar de vierde plaats en heeft vijf punten minder dan lijstaanvoerder FC Anzhi •

• CSKA Moskou heeft de stadsderby met Spartak Moskou met 2-0 gewonnen • De voormalige VVV'ers Ahmed Musa en Keisuke Honda zorgden voor de goals • Ook Rasmus Elm en Pontus Wernbloom (beiden oud-AZ) stonden in de basis • Demy de Zeeuw speelde namens Spartak de volledige wedstrijd mee • Door de zege behoudt CSKA de aansluiting met koploper FC Anzhi, dat twee punten meer heeft dan de nummer twee •

• FC Anzhi blijft lijstaanvoerder van de Russische Premjer Liga • De ploeg van trainer Guus Hiddink won op bezoek bij Dinamo Moskou met 0-2 • Anzhi kwam al vroeg in de problemen • Centrale verdediger João Carlos werd na negen minuten van het veld gestuurd met een rode kaart • De hoofdstedelingen kwamen vroeg in de tweede helft ook met tien man te staan, doordat Gordon Schildenfeld rood kreeg • Met tien tegen tien bleek Anzhi uiteindelijk het meest slagvaardig • Een kwartier voor tijd brak Yuri Zhirkov de ban • Enkele minuten voor tijd besliste Samuel Eto'o het duel voor de koploper • Dinamo Moskou, waar Otman Bakkal de gehele wedstrijd op de bank zat, blijft in de degradatiezone hangen • • Celtic heeft de koppositie in de Schotse competitie heroverd • In eigen huis werd Hearts met minimaal verschil verslagen • Op Celtic Park werd het enige doelpunt van de wedstrijd na 34 minuten gemaakt • Georgios Samaras wist met een laag en hard schot doelman Peter Enckelman te verschalken • Celtic staat na acht wedstrijden gespeeld op zeventien punten • Daarmee heeft het twee punten meer dan achtervolger Hibernian én heeft het nog een wedstrijd tegoed • Hearts blijft onderin de Schotse Premier League bungelen • Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht op het VI-Scorebord.