Been klopt Van den Brom door rake strafschop goalie

Mario Been heeft zich met Racing Genk geplaatst voor de Belgische bekerfinale door het Anderlecht van John van den Brom te verslaan. Gemakkelijk ging dat niet: Genk had een strafschoppenreeks nodig om de 0-1 verliespartij uit het heenduel weg te poetsen.

Been klopt Van den Brom door rake strafschop goalie

Pas na twintig (!) strafschoppen viel de beslissing. Beide keepers vertolkten een hoofdrol. Doelman Silvio Proto miste de tiende Anderlecht-strafschop, waarna hij zijn collega-sluitpost Laszlo Köteles de winnende binnen zag schieten.

In de bloedstollende penaltyserie had Bram Nuytinck namens Anderlecht de tweede strafschop omgezet in een treffer en nam invaller Glynor Plet een van de drie missers bij Genk voor zijn rekening. Dat was door de missers van Lucas Biglia, Dennis Odoi, Milan Jovanovic en dus Proto niet beslissend.

Zoals al zo vaak bleek Anderlecht zodoende niet gelukkig vanaf de penaltystip. Waar in de competitie al van een heus penaltyspook werd gesproken, bleek die ongewenste gast ook meegereisd naar Genk.

Reguliere speeltijdIn de reguliere speeltijd was Genk na ruim een uur spelen op voorsprong gekomen. Jelle Vossen kwam via Elyaniv Barda in balbezit en rondde doeltreffend af: 1-0. Op het moment van die goal stond Anderlecht al met tien man op het veld. Dieumerci Mbokani kon zijn frustraties niet de baas en trapte Jeroen Simaeys na. Dat kwam hem op een rode kaart te staan. Een kwartier na het openingsdoelpunt mocht Plet bij Genk invallen.

Anderlecht, met Demy de Zeeuw die gewisseld werd in de verlenging, kreeg in de extra speeltijd nog wel de beste kansen. Met een man minder was de formatie van Van den Brom zelfs gevaarlijker dan voor de rode kaart. Tom de Sutter ging alleen af op Köteles, maar de doelman pareerde. Dat was even later ook het geval bij een vrije trap van Guillaume Gillet.

Omdat die kansen onbenut bleven, moesten strafschoppen de beslissing brengen en trok Genk aan het langste eind. In de finale zal of KV Kortrijk of Cercle Brugge (van trainer Foeke Booy) de opponent zijn.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen