Been is voorgoed uitgekeken op Bouaouzan

Mario Been heeft het gehad met Rachid Bouaouzan. Eén dag voor de eerste UEFA Cup-wedstrijd tegen Hamburger SV verbande de trainer van NEC de aanvaller van zijn selectie naar de beloften.

Been is voorgoed uitgekeken op Bouaouzan

'En als het aan mij ligt, is dat permanent', klonk Been heel duidelijk via De Gelderlander. 'Rachid stelt zijn egootje boven het team. Kan niet. Voor mij telt alleen het team.'

Been en Bouaouzan lagen dit seizoen al eerder met elkaar overhoop. Eind september liet de trainer de huurling van Wigan Athletic al eens thuis voor het UEFA Cup-duel met Dinamo Boekarest omdat hij geen inzet zou hebben getoond.

Sindsdien leek Bouaouzan zijn leven te hebben gebeterd, maar tijdens de laatste dagen ging het opnieuw mis. Zondag in de thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen haalde Been de aanvaller al in de eerste helft naar de kant, waarna de 24-jarige Rotterdammer zich direct omkleedde en uit het stadion vertrok. En dinsdag toonde hij geen inzet tijdens de training.

'Rachid had weer eens geen zin', mopperde Been via RTV Gelderland. 'Ik heb hem daarom weggestuurd. Ik wil alleen werken met jongens die volledig gemotiveerd zijn.' Studio Sport tekende soortgelijke woorden op uit Beens mond. 'Met spelers die aantonen dat ze er een dag voor zo'n belangrijk treffen geen zin in hebben, houdt het voor mij op.'

NEC speelt woensdag in Nijmegen tegen HSV. Beide ploegen treffen elkaar in de derde ronde van het UEFA Cup-toernooi.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen