Been brengt Cabral en Mokotjo in basis tegen Roda

Kamohelo Mokotjo krijgt vanavond van trainer Mario Been een kans in het bekerduel met Roda JC. De negentienjarie middenvelder kwam dit seizoen nog niet eerder in actie voor Feyenoord.

Been brengt Cabral en Mokotjo in basis tegen Roda

De middenvelder kwam begin vorig seizoen over van het Zuid-Afrikaanse Supersport United en werd door Feyenoord direct verhuurd aan Excelsior. Met deze satellietclub dwong Mokotjo afgelopen seizoen promotie naar de Eredivisie af. Nu is de Zuid-Afrikaan terug bij Feyenoord om zijn kans te grijpen.

Die dient zich vanavond aan en Mokotjo kijkt ernaar uit. 'Ik voel wel enige druk, maar kan er goed mee omgaan. Ik heb vertrouwen in mezelf en moet er alles aan doen om een betere speler voor het elftal te worden.'

Dat Mokotjo door Been aan de aftrap wordt gebracht is tevens een streep door de rekening van Karim El Ahmadi die afgelopen zondag tegen Ajax nog als invaller in het veld kwam tegen Ajax. 'Mokotjo verdient gewoon een kans', aldus Been, 'hij is al weken goed bezig.'

Ook Jerson Cabral verschijnt in het bekertreffen met Roda JC aan de aftrap. Hij neemt de plaats in van de Russische huurling Fedor Smolov.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen