Been: 'Alle lof, maar ik was ook heel erg boos'

NEC won met 2-1 van Spartak Moskou dankzij een puike tweede helft. Coach Mario Been was dan ook blij met het spel van zijn ploeg na de pauze, maar had zich opgewonden over het zeer slechte begin.

'Ik ben trots en heel boos', vertelde Been voor de camera van Omroep Gelderland. 'We komen na twee minuten al op achterstand doordat bij een spelhervatting de taken niet worden uitgevoerd. Normaal gesproken wordt dat soort fouten op dit niveau afgestraft. Dat heeft ons tegen Dinamo Zagreb al dure punten gekost.'

'In de rust ben ik heel erg boos geweest', bekende Been. 'Voor de tweede helft heb ik alleen maar lof. We hebben veerkracht getoond en laten zien dat we aardig kunnen voetballen. We zijn negentig minuten beter geweest dan Spartak Moskou en dat is gewoon kwaliteit.'

Met de eerste drie punten op zak is NEC nog kansrijk voor een ticket voor de volgende ronde. De Nijmegenaren moeten daarvoor een goed resultaat halen tegen Udinese. 'Dat wordt een spektakel', beloofde Been.

Die mening is ook Youssef El-Akchaoui toegedaan. 'Nu moeten we Udinese pakken. Dat zijn we verplicht aan alles en iedereen. Als je zover bent, moet je het ook afmaken in De Goffert.'

De linksback vond de winst in Moskou terecht. 'We hadden al vanaf de eerste minuut door dat we ze konden pakken, ook na die tegengoal. We komen vaker terug van een achterstand. We zijn heel cool gebleven. En zij trapten op een gegeven moment alleen maar ballen weg.'