Beelden Sport1: Zlatan en Van der Wiel rijgen titels aaneen

Reacties

In samenwerking met Sport1 brengt VI.nl regelmatig beelden van de Europese topcompetities. Bekijk hoe Paris Saint-Germain dankzij een 2-1 zege op bezoek bij Montpellier kampioen van Frankrijk werd.

Beelden Sport1: Zlatan en Van der Wiel rijgen titels aaneen

PSG werd zaterdagavond voor de derde keer op rij landskampioen. De ploeg kent een aantal spelers dat al veel vaker de titel pakte. Zo was het voor Zlatan Ibrahimovic, die ontbrak door een kuitblessure, zijn twaalfde in veertien jaar. Alleen in 2003 (Ajax) en 2012 (AC Milan) eindigde de 33-jarige Zweed niet bovenaan in de nationale competitie, sinds zijn eerste landstitel met de Amsterdammers in 2002.

Maxwell speelde toen ook al aan de zijde van Ibrahimovic en deed dat sindsdien ook nog bij Internazionale en Barcelona en nu PSG. Het leverde de Braziliaanse linksback in totaal tien landstitels op. Officieel is dat ook het aantal waarop Ibrahimovic staat, omdat de twee kampioenschappen van Juventus in 2005 en 2006 later ongeldig werden verklaard wegens het Calciopoli-schandaal.

Aan de zijde van de twee ex-Ajacieden timmert ook Gregory van der Wiel behoorlijk aan de weg. Voordat de 27-jarige rechtsback in 2012 neerstreek in Parijs, was hij al twee keer de beste van Nederland met Ajax. Daar voegde de Oranje-international, zaterdag bankzitter, nu drie opeenvolgende titels met PSG aan toe.

Eind deze maand lonkt ook nog de treble, in de bekerfinale tegen AJ Auxerre. Eerder wonnen de Parijzenaren al de Coupe de la Ligue. Bekijk hier hoe de overwinning in de kampioenswedstrijd zaterdagavond tot stand kwam.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.