Beelden Sport1: Ronaldinho wint bij debuut van oude liefde

Reacties

De 35-jarige Ronaldinho heeft bij Fluminense gedebuteerd met een 1-0 zege op Grêmio. De voormalige Wereldvoetballer van het Jaar stond vannacht aan de basis van de enige goal die de club waar hij ooit doorbrak de das omdeed.

Beelden Sport1: Ronaldinho wint bij debuut van oude liefde

In de 79ste minuut gaf Ronaldinho een lange bal, die uiteindelijk werd doorgekopt en bij Marcos Júnior terechtkwam. Hij tekende voor het enige doelpunt en vierde in het Maracanã het feestje samen met Ronaldinho.

De Braziliaanse superster werd door de Grêmio-fans continu uitgefloten. De middenvelder brak er immers door en maakte bij de club uit Porto Alegre zoveel indruk dat Paris Saint-Germain hem wegplukte uit Brazilië in 2001. Via Barcelona en AC Milan kwam Ronaldinho in 2011 terug in Brazilië: bij Flamengo. Uiteindelijk speelde hij daarna nog voor Atlético Mineiro en het Mexicaanse Querétaro voordat hij bij Fluminense een lucratief contract ondertekende. De fans van Grêmio toonden zodoende nog altijd boos te zijn dat Dinho in 2011 - en nu wéér - de kans op een terugkeer liet lopen.

Ronaldinho, die het duel uitspeelde, bezet met Fluminense nu de derde plek. De 97-voudig international, die eerder deze zomer nog op weg leek naar Antalyspor, ligt bij zijn vierde Braziliaanse club nog vast tot oudjaarsdag 2016.

Bekijk hier de samenvatting van Sport1.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.