Beelden Sport1: absentie Ronaldo motiveert Real

Reacties

In samenwerking met Sport1 brengt VI.nl regelmatig beelden van Europese topwedstrijden, deze keer van de 4-2 overwinning van Real Madrid op Villarreal. Carlo Ancelotti vertelde na afloop dat zijn ploeg extra gemotiveerd was doordat Cristiano Ronaldo niet kon meespelen vanwege een schorsing.

Beelden Sport1: absentie Ronaldo motiveert Real

Ronaldo kreeg vorige week een omstreden rode kaart in het uitduel met Athletic de Bilbao.  Dat hij desondanks drie duels is geschorst, had volgens Ancelotti toch een positieve invloed op het spel van Real tegen Villarreal, dat dankzij de 2-0 nederlaag van Atlético Madrid bij Almería nu gedeeld koploper is in Spanje. 'De afwezigheid van Cristiano gaf ons meer motivatie', verklaarde Ancelotti. 'Hij is voor ons onvervangbaar. Zonder hem werkte de rest nog harder.'

Bovendien miste Real ook de goals van Ronaldo geenszins. De na een blessure in de basis teruggekeerde Gareth Bale opende de score, terwijl de in grootse vorm verkerende Jesé ook weer trefzeker was. Karim Benzema was met twee treffers eveneens erg belangrijk.

'Bale speelde goed, net als zijn ploeggenoten. Hij scoorde, gaf een assist en speelde sowieso sterk. Ook Jesé is momenteel erg belangrijk voor het team. Hij doet wat iedereen van hem verwacht, dat is erg knap voor een jongen van zijn leeftijd', aldus Ancelotti over de twintigjarige Spanjaard, die sinds de jaarwisseling al vijf keer scoorde en eigenlijk al niet meer is weg te denken uit het elftal van De Koninklijke.

Benzema
Ook Benzema kon op complimenten van Ancelotti rekenen. De Italiaan noemde de Franse spits 'een complete speler, die niet alleen belangrijk is vanwege zijn doelpunten'. De 26-jarige aanvaller werd in het verleden nog weleens bekritiseerd vanwege een gebrek aan trefzekerheid. Zaterdagavond trad hij echter in de voetsporen van de Braziliaanse oud-spits Ronaldo door zijn 103de en 104de doelpunt voor Real te maken.

Benzema had voor zijn productie wel meer wedstrijden nodig dan Ronaldo (215 om 177), maar maalt daar niet om. 'Ik ben erg blij met dat aantal, want voor mij is Ronaldo de beste aller tijden.' Klik hier om te zien hoe Real bij afwezigheid van de Portugees Ronaldo korte metten maakte met Villarreal. Overigens was er ook nog slecht nieuws voor de Madrilenen. Met Marcelo en Fábio Coentrão zag Ancelotti zijn twee linksbacks geblesseerd uitvallen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.