Beelden Sport 1: Liverpool en Man City vermaken

Reacties

In samenwerking met Sport1 brengt VI de beelden van de International Champions Cup, een vriendschappelijk toernooi waaraan de beste clubs ter wereld deelnemen. Vannacht stonden de nummers één en twee van het afgelopen Premier League-seizoen in New York tegenover elkaar: Manchester City en Liverpool.

Beelden Sport 1: Liverpool en Man City vermaken

Tot twee keer toe nam Manchester City na rust via Stevan Jovetic, die aan een productieve voorbereiding bezig is, de leiding. Eerst profiteerde hij van een foutje van Steven Gerrard. De Liverpool-icoon liet de bal door zijn benen glippen, waarna de spits eenvoudig kon binnentikken. Bij zijn tweede goal had de Montenegrijn over fortuin niet te klagen toen hij de bal zonder het te weten aannam na een schot van Kelechi Iheanacho. Een puntertje volstond vervolgens voor de 2-1.

Tussendoor was Liverpool immers via een droge knal van Jordan Henderson al op gelijke hoogte gekomen. Zes minuten voor het laatste fluitsignaal zorgde Raheem Sterling (foto) voor een gelijke stand.

Omdat tijdens het vriendschappelijke toernooi in de Verenigde Staten na de reguliere speeltijd penalty's direct de beslissing moeten brengen, werd Liverpool-doelman Simon Mignolet de gevierde man. Hij stopte inzetten van  Yaya Touré en Jesús Navas en zag daarvoor Aleksandar Kolarov al hoog over schieten. Door de gewonnen penaltyserie nam Liverpool een klein beetje revanche voor de verloren titelstrijd van vorig seizoen. 

Bekijk hier de samenvatting.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.