Beelden Schalke-Twente: gelijkspel dankzij nieuweling

FC Twente nam op de Open Dag van Schalke 04 geen genoegen met een figurantenrol. De Tukkers kwamen in Gelsenkirchen tot een verdienstelijk 1-1 gelijkspel. Bekijk de beelden hier.

Na twee oefennederlagen op rij reisde de ploeg van trainer Alfred Schreuder zondag naar Duitsland af voor een vriendschappelijke ontmoeting met Schalke. Het duel met de Duitse grootmacht vormde de afsluiter van de oefencampagne van Twente en was tevens georganiseerd om de club uit Enschede te helpen. Twente mocht immers een deel van de recette houden.

De gasten kregen in de 28ste minuut een domper te verwerken toen Schalke-nieuwkomer Johannes Geis met een gekrulde vrije trap voor de 1-0 tekende.

Die Königsblauen controleerden de wedstrijd, maar slaagden er niet in de minieme voorsprong over de streep te trekken. Vijf minuten voor tijd bereidde Twente-regisseur Hakim Ziyech de gelijkmaker voor. Huurling Michael Olaitan twijfelde niet en zette de bezoekers op overtuigende wijze op 1-1. Zo tankten de Tukkers op de valreep vertrouwen met het oog op de seizoensopener tegen FC Groningen (9 augustus).