Bedrijvige Boadu laat na om Monaco-debuut te bekronen met treffer

AS Monaco is vrijdagavond teleurstellend begonnen aan de Ligue 1. Myron Boadu kon zijn verrassende basisplaats niet bekronen met een doelpunt.

Monaco
Monaco
1 - 1
Nantes
Nantes

Afgelopen woensdag werd Boadu pas gepresenteerd bij Monaco, maar twee dagen later zette trainer Niko Kovac hem prompt in de basis. De twintigjarige Nederlander kreeg de voorkeur boven Wissam Ben Yedder, die afgelopen seizoen met twintig competitietreffers nog van enorme waarde was geweest voor de Monegasken.

Boadu speelde als één van de twee spitsen in het 4-4-2-systeem van Kovac. Kevin Volland was zijn kompaan voorin. De van AZ overgekomen spits kreeg al vroeg een mogelijkheid, maar na een goede actie van Sofiane Diop kreeg Boadu de bal niet lekker mee en kwam hij niet tot een doelpoging.

De Nederlander maakte wel een scherpe en actieve indruk en kreeg even later dé kans op de 1-0. Hij was attent bij een slordige terugspeelbal van Nantes en omspeelde de doelman, maar was te veel uit balans om de bal in het lege doel te schieten. Het bleken de enige twee wapenfeiten voor Boadu in het strafschopgebied van Nantes.

Wel had hij nog een bescheiden rol in de openingstreffer. Hij liet zich uitzakken en speelde vervolgens linksback Caio Henrique aan. Die had een splijtende voorzet in huis op Gelson Martins, die de 1-0 binnen gleed. Het was een terechte voorsprong voor Monaco, maar de ploeg van Kovac slaagde er niet in de regie vast te houden.

Op slag van rust kopte Jean-Charles Castelletto uit een hoekschop de gelijkmaker binnen. In de tweede helft kwam Monaco er vervolgens helemaal niet meer doorheen, ondanks het vele balbezit (75 procent). Pas in de 89ste minuut was de thuisploeg heel dicht bij een winnende goal. In een ouderwetse scrimmage was Aurélien Tchouaméni heel gevaarlijk, maar zijn inzet werd geblokt.

Monaco, de nummer drie van vorig seizoen, begint de Ligue 1 zo met een remise tegen Nantes, de nummer achttien van afgelopen jaar.